Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Euroleague: Παραδόθηκε χωρίς μάχη ο Παναθηναϊκός στην Μπαρτσελόνα, ήττα με 86-60

Μια ήττα με κάτω τα χέρια γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Καταλονία από την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το κάκιστο, γεμάτο λάθη, δεύτερο δεκάλεπτο έθεσε το «τριφύλλι» γρήγορα εκτός πλάνου, απέναντι στην ισχυρή καταλανική ομάδα, η οποία στο… ρελαντί έφτασε άνετα στο τελικό 86-60, δίνοντας συνέχεια με ρεκόρ 19-5 στην «καταδίωξη» της κορυφής της Euroleague.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» γνώρισαν τη 17η ήττα τους και ολοκλήρωσαν τη «διαβολοβδομάδα» με 2/2 ήττες.

Με 17 λάθη, 1/12 τρίποντα και ηττημένος κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ (21 έναντι 35), ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία τύχη μέσα στο «Palau Blaugrana». Οι 18 πόντοι, του Γιώργου Παπαγιάννη ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, σε μία αναμέτρηση που οι συμπαίκτες του έμειναν… μετεξεταστέοι, εν τη απουσία των Παπαπέτρου και Νέντοβιτς.

Από τους «μπλαουγκράνα» του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που βασίστηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό τους, καθώς σκόραραν και οι 12, ξεχώρισαν οι Χέις με 14 πόντους και Έξουμ με 12.

Το ματς

Μπαρτσελόνα εστίασε τις επιθέσεις της μέσα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και με τη front line της να είναι ασταμάτητη, ξέφυγε για πρώτη φορά στο 5′ με double score (10-5). Ωστόσο, η σωστή «τροφοδότηση» του Παπαγιάννη και τα αντανακλαστικά του στην άμυνα, βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να απαντήσει και να παραμείνει απειλητικός μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, χωρίς όμως να πετύχει την ανατροπή (17-15).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο τα διαδοχικά λάθη των «πράσινων» (13 μέχρι το ημίχρονο) και η αστοχία από τα 6,75 μέτρα (1/6 τρίποντα)… αποσυντόνισαν το «τριφύλλι», το οποίο «κόλλησε» στην αντίπαλη άμυνα, δέχθηκε επιμέρους σκορ 13-2 μέχρι το 15′ και βρέθηκε για πρώτη φορά στο -13 (30-17). Χωρίς να παρουσιάσει σημάδια αντίδρασης, ο Παναθηναϊκός είδε την Μπαρτσελόνα να ανεβάζει τη διαφορά, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -20 (45-25).

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε διάρκεια στην τρίτη περίοδο, αλλά η προβληματική δημιουργία του και η χαμένη μάχη των ριμπάουντ δεν δημιούργησαν συνθήκες ανάκαμψης για τους «πράσινους», οι οποίοι έκλεισαν το δεκάλεπτο σταθερά στο -21 (63-42). Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα να παίρνει μία επαγγελματική και… ξεκούραστη νίκη, την τρίτη διαδοχική.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 86-60

Μπαρτσελόνα (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 4, Έξουμ 12 (2), Σανλί 8, Σμιτς 5 (1), Χέιζ 14 (2), Λαπροβίτολα 5 (1), Κούριτς 5 (1), Γιοκουμπάιτις 9 (1), Μίροτιτς 9 (1), Νάτζι 4, Καλάθης 7 (1).

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Μέικον 12, Παπαγιάννης 18, Μποχωρίδης 7 (1), Καββαδάς 2, Κασελάκης 3, Γουάιτ 9, Γιόβιτς 2, Έβανς 2, Μαντζούκας 1, Σαντ-Ρος 4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή