Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Euroleague: Στο Final-4 η Ρεάλ μετά από τρομερό ματς κόντρα στην Παρτίζαν -Θα βρει μπροστά της την Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στην Ισπανία με σκορ 98-94 της Παρτίζαν στο 5ο ματς και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Final-4 της Euroleague στο Κάουνας.

Η Ρεάλ έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που ανατρέπει σκορ σειράς από 0-2 και έκλεισε ραντεβού με τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό.

Για να διεκδικήσει, μέσω φάιναλ φορ, το 11ο τρόπαιό της και τρίτο μέσα σε μια οκταετία, χρειάστηκε να περάσει από… 40 κύμματα στα φετινά πλέι οφ, με αντίπαλο την Παρτιζάν Βελιγραδίου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας ως 3η στην κανονική περίοδο (23 νίκες – 11 ήττες) έναντι της 6ης Παρτιζάν (20 νίκες – 14 ήττες), είδε τους Σέρβους να περνούν νικηφόρα από τη Μαδρίτη και στα δύο πρώτα ματς, για να μεταβεί στο Βελιγράδι και να ισοφαρίσει σε 2-2, μετά το επεισοδιακό game 2 που λόγω σύρραξης ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή παικτών από τις επόμενες αγωνιστικές και για τις δύο ομάδες.

Η σειρά επέστρεψε, στη Μαδρίτη, εκεί όπου το βράδυ της 10ης Μαϊου, οι Μαδριλένοι είχαν τον πρώτο λόγο, επέστρεψαν από το -10, νίκησαν με 98-94 την Παρτιζάν και θα βρουν στον δρόμο τους την Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κάουνας, στις 19 Μαϊου.

Πέρυσι, στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου ο ένας ημιτελικός ήταν και πάλι ισπανικός «εμφύλιος», με τη Ρεάλ Μαδρίτης ν’ αποκλείει τους «μπλαουγκράνα» και να προκρίνεται στον τελικό.

Τα ζευγάρια του Final-4 της Euroleague:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19/5

  1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μονακό (Γαλλία) 18:00
  2. Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 21/5

«ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ»

  • Ηττημένος 1 – Ηττημένος 2

ΤΕΛΙΚΟΣ

Νικητής 1 – Νικητής 2


Πηγή