Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Europa League: Έκαναν το 2×2 Μπέτις, Σεντ Ζιλουάζ και Μπράγκα -Σεφτέ για Ρόμα, μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ Λάρνακας

Μπέτις, Σεντ Ζιλουάζ, Μπράγκα, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φράιμπουργκ και Φερεντσβάρος έκαναν το 2×2 στους ομίλους του Europa League 2022-23.

Από νωρίς οι έξι αυτοί απόκτησαν προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση, με τη Φράιμπουργκ να βρίσκεται στον 7ο Όμιλο του Europa League, στον οποίον και συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Υπενθυμίζεται ότι, οι Γερμανοί επικράτησαν των Πειραιωτών 0-3 στο Καραϊσκάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρόμα άνοιξε λογαριασμό, όπως και η Μπόντο Γκλιμτ με το άνετο 2-0 επί της Ζυρίχης, ενώ… σεφτέ στα τρίποντα έκανε και η ΑΕΚ Λάρνακας με το μεγάλο «διπλό» επί της Ντιναμό Κιέβου, σε αγώνα που διεξήχθη επί πολωνικού εδάφους (Κρακοβία).

Στην Μπράγκα αρκούσε ένα τέρμα του Βίκτορ Ολιβέιρα για να δώσει τους 3 βαθμούς στους Πορτογάλους, οι οποίοι συνέχισαν με νίκη τους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ πλέον οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας στην Bundesliga βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Τους 6 βαθμούς στο 4ο γκρουπ έφτασε και η Σεντ Ζιλουάζ, η οποία επικράτησε 3-2 της Μάλμε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση του Ζοζέ Μουρίνιο να περάσει στο ξεκίνημα του β’ μέρους τον Ντιμπάλα αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς στο 47′ ο Αργεντινός έβαλε μπροστά στο σκορ τη Ρόμα από ασίστ του Πελεγκρίνι. Δύο λεπτά μετά ο τελευταίος «έγραψε» το 2-0 και οι βάσεις για το πρώτο τρίποντο των Ρωμαίων είχαν μπει. Το… κερασάκι στην τούρτα (3-0) έβαλε ο Μπελότι στο 68ο λεπτό.

Στα 41 του χρόνια ο Χοακίν όχι μόνο συνεχίζει να αγωνίζεται στην Μπέτις, αλλά πετυχαίνει και υπέροχα γκολ, όπως το σημερινό με το οποίο η ομάδα της Ανδαλουσίας προηγήθηκε 2-0 της Λουντογκόρετς για να τελειώσει το ματς 3-2 και η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι να κάνει το 2Χ2 στον 3ο όμιλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το «διπλό» στην πρεμιέρα επί της ΑΕΚ Λάρνακας, η Ρεν δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, αν και προηγήθηκε με 2-0 επί της Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι κατάφεραν με τον Βαλένσια στο 90+2′ να… κλέψουν τοn βαθμό και να διατηρήσουν το αήττητο στον 2ο όμιλο (2-2).

Η ισοπαλία στο εναρκτήριο ματς του 1ου ομίλου με την Αϊντχόφεν (1-1) αποδείχθηκε πως δεν ήταν… πυροτέχνημα για την Μπόντο Γκλιμτ. Η νορβηγική ομάδα «καθάρισε» μέσα σε 4 λεπτά στο δεύτερο μέρος τη Ζυρίχη και με το τελικό 2-1 πέρασε προσωρινά στην κορυφή, μιας και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, Άρσεναλ – Αϊντχόφεν είχε αναβληθεί λόγω των εκδηλώσεων στη Μεγάλη Βρετανία για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ μέσα στην έδρα της, η Σεντ Ζιλουάζ κατάφερε με σπουδαία ανατροπή να επικρατήσει με 3-2 της Μάλμε και μ’ αυτό τον τρόπο να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά το «διπλό» στο Βερολίνο επί της Ουνιόν στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου.

Νωρίτερα, στα ματς των 19:45, έγινε το «μπαμ» του πρώτου μέρους της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, με τη Μίντιλαντ να διασύρει με 5-1 το φαβορί για την πρωτιά του 6ου γκρουπ, Λάτσιο.

Έκαναν «σεφτέ» Γιουνάιτεντ, Τραμπζονσπόρ, Φέγενορντ και Καραμπάχ, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην 3η και 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου.

Με βασικούς του Μανώλη Σιώπη και Τάσο Μπακασέτα η Τραμπζονσπόρ «άνοιξε λογαριασμό» στο 8ο γκρουπ, επικρατώντας με 2-1 του Ερυθρού Αστέρα, που έμεινε χωρίς βαθμό μετά τα δύο πρώτα ματς. Από ασίστ του Μπακασέτα στο 68′ ο Τρεζεγκέ «σφράγισε» επί της ουσίας το «τρίποντο» για τους πρωταθλητές Τουρκίας, που από το 63′ έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα, εξαιτίας της αποβολής του Κάνγκγουα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνήλθε γρήγορα και μετά το «χαστούκι» της πρεμιέρας από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, επικράτησε 2-0 της Σερίφ στο Κισινάου.

Μετά από 4,5 μήνες και συγκεκριμένα από τις 2 Μαΐου στο ματς με την Μπρέντφορντ, όπου είχε σκοράρει στο 3-0 των «μπέμπηδων», ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Το πρώτο γκολ του Πορτογάλου στη σεζόν 2022-23 ήρθε από το σημείο του πέναλτι στο 39ο λεπτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έσπασαν το ρόδι» στον 6ο όμιλο του Europa League, Μίντιλαντ και Φέγενορντ, με τους Δανούς να συντρίβουν 5-1 τη Λάτσιο, ενώ εμφατική ήταν και η νίκη των Ολλανδών με 6-0 επί της Στουρμ Γκρατς.

Στο άλλο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού (7ος), η Καραμπάχ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, κάνοντας την έκπληξη επί της Ναντ (3-0). Να σημειωθεί ότι η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν («καθάρισε» το ματς μέσα σε 5 λεπτά στο β’ μέρος) θα είναι η προσεχής αντίπαλος των Πειραιωτών το πλαίσιο της 3ης και 4ης αγωνιστικής (στο Καραϊσκάκη το πρώτο ματς στις 6/10).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2×2 στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων έκαναν οι Φερεντσβάρος και Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τους Ούγγρους να περνούν με «διπλό» από το Μονακό (1-0), ενώ οι Βάσκοι, παρότι ισοφαρίστηκαν προσωρινά από την Ομόνοια, τελικά πήραν το τρίποντο με 2-1, καθώς ο Σόρλοθ σκόραρε στο 80′ για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Europa League: Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων

1ος όμιλος

  • Μπόντο Γκλιμτ – Ζυρίχη 2-1
  • Αρσεναλ – Αϊντχόφεν αναβλήθηκε

Η Βαθμολογία

  1. Μπόντο Γκλιμτ 4
  2. Άρσεναλ 3 (1αγ.)
  3. Αϊντχόφεν 1 (1αγ.)
  4. Ζυρίχη 0

2ος όμιλος

  • Ρεν – Φενέρμπαχτσε 2-2
  • Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ Λάρνακας 0-1

Η Βαθμολογία

  1. Φενέρμπαχτσε 4
  2. Ρεν 4
  3. ΑΕΚ Λάρνακας 3
  4. Ντιναμό Κιέβου 0

3ος όμιλος

  • Ρόμα – Ελσίνκι 3-0
  • Μπέτις – Λουντογκόρετς 3-2

Η Βαθμολογία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  1. Μπέτις 6
  2. Λουντογκόρετς 3
  3. Ρόμα 3
  4. Ελσίνκι 0

4ος όμιλος

  • Μπράγκα – Ουνιόν Βερολίνου 1-0
  • Σεντ Ζιλουάζ – Μάλμε 3-2

Η Βαθμολογία

  1. Μπράγκα 6
  2. Σεντ Ζιλουάζ 6
  3. Ουνιόν Βερολίνου 0
  4. Μάλμε 0

5ος όμιλος

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ομόνοια 2-1
  • Σερίφ Τίρασπολ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Η Βαθμολογία

  1. Ρεάλ Σοσιεδάδ 6
  2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3
  3. Σερίφ Τίρασπολ 3
  4. Ομόνοια 0

6ος όμιλος

  • Φέγενορντ – Στουρμ Γκρατς 6-0
  • Μίντιλαντ – Λάτσιο 5-1

Η Βαθμολογία

  1. Φέγενορντ 3
  2. Μίντιλαντ 3
  3. Λάτσιο 3
  4. Στουρμ Γκρατς 3

7ος όμιλος

  • Καραμπάχ – Ναντ 3-0
  • Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3

Η Βαθμολογία

  • Φράιμπουργκ 6
  • Καραμπάχ 3
  • Ναντ 3
  • Ολυμπιακός 0

8ος όμιλος

  • Μονακό – Φερεντσβάρος 0-1
  • Τραμπζονσπόρ – Ερυθρός Αστέρας 2-1

Η Βαθμολογία

  1. Φερεντσβάρος 6
  2. Τραμπζονσπόρ 3
  3. Μονακό 3
  4. Ερυθρός Αστέρας 0

Πηγή