Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Europa League: Ίδρωσε αλλά πέρασε στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Europa League: Ίδρωσε αλλά πέρασε στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άγχος, ιδρώτας και πρόκριση στην παράταση! Η Γιουνάιτεντ τα βρήκε δύσκολα, πολύ δύσκολα απέναντι στην Κοπεγχάγη και τη λύγισε στον έξτρα χρόνο με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες. Πλέον, η Μάντσεστερ βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League και περιμένει τον νικητή του Γουλβς – Σεβίλλη. Εξαιρετικοί οι Δανοί, κατέρρευσαν μετά το γκολ του Πορτογάλου.

Εκτός ρυθμού η Γιουνάιτεντ

Η Κοπεγχάγη μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς, κέρδιζε μονομαχίες κι εκμεταλλεύθηκε το γεγονός πως η Μάντσεστερ δεν πίεσε ψηλά. Οι Δανοί ήταν εξαιρετική στημένοι και όσο η αντίπαλος τους αντιμετώπιζε χαλαρά τόσο κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η Κοπεγχάγη που έχασε λόγω τραυματισμού στο 15′ τον Μποϊλέσεν, έχασε στο 17′ μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Νταράμι στην αρχή και στη συνέχεια του ο Βιντ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση. Η Γιουνάιτεντ ήταν… εκτός για 25 λεπτά και χρειάστηκε το… cooling break για να αντιδράσει. Η Μάντσεστερ μπήκε πιο ορεξάτη, πήρε τον έλεγχο και πίεσε, όμως οι Δανοί ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο 45′ είχαμε την καλύτερη φάση στο παιχνίδι, ο Γκρίνγουντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε υπέροχα και σημείωσε το γκολ. Ωστόσο, το VAR έκοψε τους πανηγυρισμούς των Κόκκινων, μιας και ο νεαρός φορ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Πολλές φάσεις, δυο δοκάρια, κανένα γκολ

Το σκηνικό στο β’ μέρος εντελώς διαφορετικό. Ρυθμός, ταχύτητα και χαμένες ευκαιρίες. Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά, έκλεισε την Κοπεγχάγη και απειλούσε. Ο Φρεντ στο 54’ είχε ένα καλό σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα η Μάντσεστερ σκόραρε, αλλά και πάλι το γκολ ακυρώθηκε. Ο Γκρίνγουντ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ράσφορντ από θέση οφσάιντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 63’ η Μάντσεστερ είχε ακόμα μια μεγάλη φάση, αλλά το σουτ του Μπρούνο σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Κοπεγχάγη αντέδρασε και στο 65’ πλησίασε στο γκολ. Ο Φαλκ έκρυψε τη μπάλα, όμως ο Βιντ στην αρχή κι έπειτα ο Οβιέδο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Μάντσεστερ είχε την κατοχή, όμως ο Γιόνσον ήταν εντυπωσιακός και στο 85’ είχε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μαρσιάλ.

«Καθάρισε» από την άσπρη βούλα ο Μπρούνο Φερνάντες
Ο Μάτα πήρε τη θέση του Γκρίνγουντ για την παράταση και η Μάντσεστερ μπήκε πολύ δυνατά. Οι Κόκκινοι έκλεισαν την Κοπεγχάγη, ο Μαρσιάλ έκανε άνω – κάτω την άμυνα, αλλά σε δυο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Γιόνσον. Ωστόσο, στο 95’ ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι σε κράτημα από τον Μπιέλαντ. Ο Μπρούνο ανέλαβε και δεν αστόχησε, φτάνοντας τα 7 γκολ σε εννέα ματς στη διοργάνωση. Η Κοπεγχάγη κατέρρευσε, η Μάντσεστερ έκανε ό,τι ήθελε, αλλά έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες. Μάτα, Ράσφορντ, Μαρσιάλ νικήθηκαν από τον Γιόνσον, ενώ ο Λίντελοφ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Στο β’ μέρος της παράτασης, η Κοπεγχάγη… ήθελε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε. Χωρίς τρεξίματα και την κόπωση να τους λυγίζει, οι Δανοί είχαν…. υποψία ευκαιρίας στο 117’, αλλά εκεί καθάρισε ο Μαγκουάιρ. Χωρίς δυνάμεις και κουράγιο παραδόθηκε στους «Κόκκινους», ηττήθηκε, αλλά αποχώρησε από το Europa με ψηλά το κεφάλι…

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή