Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Europa League: «Δεν πήγαμε στο Λεβερκούζεν χωρίς φιλοδοξίες», λέει ο προπονητής της Γουέστ Χαμ

Η Γουέστ Χαμ ελπίζει να συνεχίσει την εφετινή, ευρωπαϊκή περιπέτεια της και μετά το σημερινό (11/4) αντάμωμά της με την πρωτοπόρο της Bundesliga, Μπάγερ Λεβερκούζεν, στους προημιτελικούς του Europa League.

Αυτό τόνισε ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγιες, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Ανατολικού Λονδίνου έφτασε στα ημιτελικά το 2022, όταν αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-1), προτού θριαμβεύσει στο περσινό Europa Conference League, επικρατώντας της Φιορεντίνα στον τελικό με 2-1.

«Είμαστε σε πολύ καλή πορεία τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν ερχόμαστε εδώ χωρίς προσδοκίες. Τα πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια» είπε ο Μόγιες σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (10/4) ένα 24ωρο πριν από την το πρώτο ματς. «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι.

Θα είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν δύο σκέλη και είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε χαρακτήρα και θα χρειαστούμε ένα κυριαρχικό παιχνίδι, και υψηλή τακτική κατανόηση σε αυτό το επίπεδο, απέναντι σε μια ομάδα που είναι αήττητη σε 41 αγώνες».

Το φετινό ρεκόρ της Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν έχει 36 νίκες και 5 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις τη σεζόν 2023-24, έχοντας ισοφαρίσει ένα ρεκόρ αήττητου πρωταθλήματος 28 συνεχόμενων αγώνων με τη νίκη της επί της Ουνιόν Βερολίνου με 1-0 το περασμένο Σάββατο (6/4).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα μπορούσε να είναι η πιο δύσκολη πρόκληση. Δεν έχουν χάσει για πολύ καιρό και ξέρουμε πόσο καλά έχουν παίξει αυτή τη σεζόν» δήλωσε ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Κερτ Ζούμα και πρόσθεσε:

«Όμως, εξακολουθούμε να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε τα προσόντα που έχουμε και το δείξαμε κόντρα στη Φράιμπουργκ. Είναι δύο ματς, και ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο».

Η Γουέστ Χαμ θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν χωρίς τον επιθετικό Τζάροντ Μπόουεν, τον μέσο Κάλβιν Φίλιπς και τον τερματοφύλακα Αλφόνς Αρεολά».


Πηγή