Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Europa League: «Ζωντανή» η Σεβίλλη στη… διοργάνωσή της, 2-2 σε ματσάρα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ

Η Σεβίλλη κατάφερε να μείνει «ζωντανή» στο Μάντσεστερ (από 2-0 σε 2-2) με αντίπαλο τη Γιουνάιτεντ και έδειξε ακόμη μια φορά γιατί το Europa League είναι… η διοργάνωσή της.

Την ίδια ώρα, στο εκτός έδρας 1-1 με τη Λεβερκούζεν, η Σεν Ζιλουάζ έδωσε για ακόμη μια φορά διαπιστευτήρια ότι δεν έχει φτάσει διόλου τυχαία στους προημιτελικούς του Europa League, ενώ η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα πρόκρισης χάρη στο 1-0 επί της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο Τορίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παιχνίδι που άνοιξε τον… χορό των προημιτελικών, η Φέγενορντ νίκησε με 1-0 τη Ρόμα στο Ρότερνταμ και με τη σειρά της έκανε μικρό βήμα πρόκρισης στην τετράδα της διοργάνωσης.

Europa League: Η Σεβίλλη ξέρει τη «συνταγή», κυνήγησε την τύχη της και αυτή της… χαμογέλασε

Για 84 λεπτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε ότι μετά τις Μπαρτσελόνα και Μπέτις ήταν έτοιμη να «καθαρίσει» από το πρώτο κιόλας ματς την τρίτη ισπανική ομάδα που βρέθηκε στο δρόμο της, τη Σεβίλλη.

Έξι λεπτά πριν το 90′ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 2-0 υπέρ της αγγλικής ομάδας, αλλά οι Ανδαλουσιάνοι δικαιώθηκαν για την επιμονή τους και έχοντας περίσσια την τύχη με το μέρος τους, έφυγαν με το τελικό 2-2 από την έδρα των «κόκκινων διαβόλων».

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο αυτογκόλ! Το πρώτο στο 84′ από τον Μαλάσια (από γύρισμα του Νάβας η μπάλα βρήκε πρώτα στον αριστερό μπακ της Γιουνάιτεντ και μετά στο πόδι του Ντε Χέα) και το δεύτερο στο 90+2′, όταν μετά από κεφαλιά του Εν Νεσίρι η μπάλα χτύπησε στον Μαγκουάιρ, άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ισπανού τερματοφύλακα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πολυνίκης του θεσμού (5 τρόπαια) με αυτό τον τρόπο έμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση, την οποία θα έχει την ευκαιρία να πάρει μπροστά στο κοινό της σε μία εβδομάδα.

Η Γιουβέντους γνωρίζει πολύ καλά ότι η μοναδική της διέξοδος για να παίξει στο Champions League της επόμενης περιόδου, μετά την αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε στο πρωτάθλημα από την ιταλική Λίγκα, είναι να κατακτήσει το Europa League.

Στη βραδιά που «σημαδεύτηκε» από την αναγκαστική αλλαγή του Πολωνού γκολκίπερ της, Βότσιεχ Στσέζνι, στο 44′, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε ξαφνικά στο στήθος του, η «βέκια σινιόρα» επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Τορίνο και την ερχόμενη Πέμπτη (20/4) θα έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το «παρθενικό» του γκολ του Γκάτι στην Ευρώπη, στο 73ο λεπτό από προσπάθεια του Βλάχοβιτς, ήρθε το 1-0, σκορ που έμεινε έως το φινάλε της αναμέτρησης.

Ικανή για να κάνει το 2×2 απέναντι σε γερμανική ομάδα έδειξε πως είναι η Σεν Ζιλουάζ. Οι Βέλγοι, στην επιστροφή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 58 χρόνια, πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και μετά την Ουνιόν Βερολίνου (3-3, 3-0) έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να προκριθούν στους ημιτελικούς με το 1-1 στη «Μπάι Αρένα» επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το γκολ του Μπονιφάτσε στο ξεκίνημα τουδευτέρου μέρους έδωσε το προβάδισμα στην 2η της κατάταξης της Jupiler League, αλλά ο Βιρτς έσωσε την παρτίδα για τις «ασπιρίνες» στο 83′. Πλέον, τα πάντα θα κριθούν επί βελγικού εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λεβερκούζεν… κάτι παθαίνει όταν φτάνει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς μετρά τρεις απανωτούς αποκλεισμούς και θα προσπαθήσει να αποφύγει τον τέταρτο.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της βραδιάς για τα προημιτελικά του Eruopa League, όλα πήγαν άσχημα για τη Ρόμα, που ηττήθηκε 1-0 στο μεγάλο ολλανδικό λιμάνι. Αρχικά έχασε τον Ντιμπάλα πολύ νωρίς, λόγω τραυματισμού (μπήκε στην θέση του ο Ελ Σαράουϊ στο 26′), πέναλτι με τον Πελεγκρίνι στο 42′ (δοκάρι), είχε κι άλλο δοκάρι με τον Ιμπάνιες στο δεύτερο μέρος (63′) και τελικά δεν πήρε τίποτα κόντρα στη Φέγενορντ, καθώς έφυγε ηττημένη με 1-0.

Ο σύλλος του Ρότερνταμ με «σύμμαχο» την τύχη πήρε κατά κάποιο τρόπο… εκδίκηση για την ήττα της στον περσινό τελικό του Conference League από τους Ρωμαίους. Με το γκολ του 23χρονου μέσου Βίφερ, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η πρωτοπόρος της Eredivisie πέτυχε μεγάλη νίκη και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη.

Europa League: Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης

Φέγενορντ (Ολλανδία) – Ρόμα (Ιταλία) 1-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) – Σεβίλλη (Ισπανία) 2-2

  • (15′, 21′ Ζάμπιτσερ – 85′ αυτ. Μαλάσια, 90+2′ αυτ. Μαγκουάιρ)

Γιουβέντους (Ιταλία) – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 1-0

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) – Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) 1-1

(83′ Βιρτς – 51′ Μπονιφάτσε)

* Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 20 Απριλίου.

Ημιτελικοί (11 και 18 Μαΐου)

  • Γιουβέντους ή Σπόρτινγκ Λ. – Μάντσεστερ Γ. ή Σεβίλλη
  • Φέγενορντ ή Ρόμα – Μπάγερ Λεβεκούζεν ή Σεντ Ζιλουάζ

Πηγή