Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Europa League: Η Γιουνάιτεντ με ανατροπή πέταξε εκτός διοργάνωσης την Μπαρτσελόνα και φεύγει για τους «16»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε πάρει η Μπαρτσελόνα και με ανατροπή στο β’ μέρος επικράτησε με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Με τη νίκη τους αυτή στη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League oι «κόκκινοι διάβολοι» διατήρησαν το αήττητό τους για 9ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» έμειναν εκτός από έναν ακόμη βασικό στόχο που είχαν (είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από τον Champions League).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γκολ-πέναλτι στο ξεκίνημα του ματς από τον Λεβαντόφσκι δεν ήταν αρκετό για τους «μπλαουγκράνα», που ηττήθηκαν μετά από τέσσερα ματς απέναντι στους «μπέμπηδες». Κι αν στο πρωτάθλημα η άμυνα των Καταλανών μοιάζει απροσπέλαστη (μόλις 7 γκολ σε 22 αγώνες), στην Ευρώπη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μόνο από τη Γιουνάιτεντ δέχτηκε 4 γκολ, ενώ συνολικά 13 μετά τα 9 στην φάση των ομίλων του Champions League.

Η Ουνιόν είχε προειδοποιήσει τον Άγιαξ την περασμένη εβδομάδα με το 0-0 στο Αμστερνταμ και την Πέμπτη (23/2) στο Βερολίνο, με νέα εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε με 3-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Οι πρωτευουσιάνοι παρέμειναν αήττητοι στο 2023 (σε 9 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετρούν 7 νίκες και 2 ισοπαλίες), σε αντίθεση με τον «Αίαντα», που γνώρισε την πρώτη του ήττα από γερμανική ομάδα μετά από 5 αγώνες (3-2-0).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα 7λεπτο στο πρώτο μέρος (33′-40′) ήταν αρκετό για τη Ρόμα να φτάσει στην ανατροπή του εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Ζάλτσμπουργκ και με το υπέρ της 2-0 να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Μπελότι και Ντιμπάλα ήταν οι σκόρερ για το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο, που διατήρησε το αήττητο που έχει στο «Ολίμπικο» απέναντι σε αυστριακές ομάδες (2-2-0).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δεύτερο συγκλονιστικό παιχνίδι της βραδιάς, η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε στα πέναλτι της Ρεν, στη Γαλλία και έγινε η ομάδα των πλέι οφ που συμπλήρωσε την οκτάδα που θα βρει τις πρώτες των ομίλων του Europa League στους «16» της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Εκαμπί στο 52′, τέρμα που πήγε το παιχνίδι στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο η γαλλική ομάδα πήρε προβάδισμα πρόκρισης με το γκολ του Σαλάχ στο 106′ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ντοκού, αλλά το αυτογκόλ του Μπελοσιάν στο 119′ έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί οι Ουκρανοί πήγαν να… αυτοκτονήσουν, καθώς πήραν προβάδισμα δύο εκτελέσεων, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πανηγυρίσουν με το 4-5 στις εύστοχες προσπάθειες από τα 11 βήματα.

Europa League: Σόου και χατ-τρικ ο Ντι Μαρία για τη Γιουβέντους -Εμφατικά στους «16» η Σπόρτινγκ

Νωρίτερα, στα παιχνίδια με σέντρα στις 19:45 (ώρα Ελλάδας) εμφατικές προκρίσεις στους «16» του Europa League πέτυχαν Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί των Ναντ και Μίντιλαντ μετά το 1-1 των πρώτων αναμετρήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κλήρωση της Παρασκευής (24/02) παρούσα θα είναι και η Σεβίλη, παρά την ήττα της στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν με 2-0 (είχε επικρατήσει 3-0 στην Ισπανία), όπως και η Μπάγερ Λεβερκούζεν που με το 2-3 στο Μονακό έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη.

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στη Ναντ και παρά το 1-1 της προηγούμενης εβδομάδας στο Τορίνο, στο πρώτο ματς των play off, νίκησε άνετα απόψε με 3-0 τους Γάλλους στο «Μποζουάρ» και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των «μπιανκονέρι» ήταν ο Ντι Μαρία, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Με φοβερό γκολ στο 5′ και με πέναλτι στο 20′ έβαλε τις βάσεις για να περάσει η ομάδα του ένα πολύ ήσυχο βράδυ και στο 78′ ολοκλήρωσε ένα αξέχαστο προσωπικό του βράδυ.

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμη πιο απλά για το συγκρότημα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, καθώς από το 18′ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε με κόκκινη ο Παλουά στη φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι Ιταλοί).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πέμπτη της παρουσία σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Ναντ γνώρισε τον τρίτο της αποκλεισμό, ενώ για 7ο σερί ματς εκτός των συνόρων τα «καναρίνια» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Με το εμφατικό 0-4 στη Δανία, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέτυχε την τρίτη της νίκη στην τέταρτη αναμέτρηση (οι δύο πρώτες το 2001) με τη Μίντιλαντ, και πήρε με εμφατικό τρόπο το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Europa League.

Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην πορτογαλική πρωτεύουσα τα «λιοντάρια» επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και ουσιαστικά «σφράγισαν» την πρόκριση στο 50′ και 77′ με τα γκολ του Πέδρο Γκονσάλβες, ενώ ήδη, οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Παουλίνιο στο 38′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» αποδείχθηκε αρκετό για τη Σεβίλλη να πάρει εις βάρος της Αϊντχόφεν την πρόκριση για τους «16».

Η PSV αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με νίκη 2-0 στην Ολλανδία, χάρη στα γκολ των Ντε Γιονγκ στο 76′ και Φάμπιο Σίλβα στο 90+5′. Η PSV συνέχισε έτσι την αρνητική παράδοση που τη θέλει να αποκλείονται για ένατη διαδοχική φορά όταν χάνει το πρώτο παιχνίδι. Την τελευταία φορά που δε συνέβη αυτό, ήταν τη σεζόν 2001-02, όταν στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλο ματς έγινε στο «Λουί Ντε», με τη Μονακό να έχει το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ωστόσο, οι «ασπιρίνες» έκαναν εξαιρετικό ματς και ανέτρεψαν στη διαδικασία των πέναλτι τα εναντίον τους δεδομένα.

Στην κανονική διάρκεια οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 3-2, σκορ με το οποίο είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς από τους Μονεγάσκους. Ο Βιρτς στο 13’ έκανε το 0-1, για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μπεν Γεντέρ στο 19’. Δύο λεπτά μετά ο Παλάσιος έκανε το 1-2, για να έρθει ο Αντλί να «γράψει» το 1-3 στο 59’. Ο Εμπολό σκόραρε στο 84’ για το 2-3 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι.

Στις εκτελέσεις από τα 11 βήματα ο Ματαζό αστόχησε, η Λεβερκούζεν σκόραρε και στις πέντε προσπάθειές της και δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί το πέμπτο των Μονεγάσκων. Έτσι, με το 3-5 η γερμανική ομάδα πήρε την πρόκριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Europa League: Τα αποτελέσματα των πλέι οφ πρόκρισης στους «16»

  • Μίντιλαντ (Δανία) – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 0-4
  • Α’ αγώνας 1-1: Προκρίθηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με συνολικό σκορ 5-1
  • Ναντ (Γαλλία) – Γιουβέντους (Ιταλία) 0-3
  • Α’ αγώνας 1-1: Προκρίθηκε η Γιουβέντους με συνολικό σκορ 4-1
  • Αϊντχόφεν (Ολλανδία ) – Σεβίλλη (Ισπανία) 2-0
  • Α’ αγώνας 0-3: Προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 3-2
  • Μονακό (Γαλλία) – Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 3-5 πεναλτι (κ.α. και παράταση 2-3)
  • Α’ αγώνας 3-2: Προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι η Λεβερκούζεν
  • Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία) – Άγιαξ (Ολλανδία) 3-1
  • Α’ αγώνας 0-0: Προκρίθηκε η Ουνιόν Βερολίνου με συνολικό σκορ 3-1
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 2-1
  • Α΄ αγ. 2-2: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με συνολικό σκορ 4-3
  • Ρεν (Γαλλία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 4-5 πέναλτι (κ.α. 1-0, παράταση 2-1)
  • Α’ αγώνας 2-1: Προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι η Σαχτάρ Ντόνετσκ
  • Ρόμα (Ιταλία) – Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 2-0
  • Α’ αγώνας 0-1: Προκρίθηκε η Ρόμα με συνολικό σκορ 2-1

Πηγή