Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Europa League: Μεγάλες νίκες για Ρέιντζερς, Πόρτο, Μπέτις και Σεβίλλη -Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Σερίφ [βίντεο]

Σημαντικές νίκες και βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa league πανηγύρισαν Ρέιντζερς, Πόρτο, Μπέτις και Σεβίλλη, ενώ η Σερίφ συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Το πιο μεγάλο βήμα πρόκρισης στους «16» του Europa League έκανε η Ρέιντζερς, με το «διπλό» στο Ντόρτμουντ επί της Μπορούσια με 4-2. Επίσης, το πάνω χέρι για τη ρεβάνς απέκτησαν οι δύο ομάδες της Σεβίλλης, η ομώνυμη και η Μπέτις, μετά τις επιτυχίες τους επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (3-1) και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2-3). Η Πόρτο έκανε ό,τι η Αταλάντα κόντρα στον Ολυμπιακό και επικράτησε με ανατροπή της Λάτσιο με 2-1, ενώ η Σερίφ συνέχισε να αντυπωσιάζει, καθώς επικράτησε με 2-0 στο Τιρασπόλ. Αντίθετα, Μπαρτσελόνα-Νάπολι (1-1) και Λειψία-Σοσιεδάδ (2-2) θα λύσουν τις διαφορές τους στους επαναληπτικούς της ερχόμενης εβδομάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινώντας από την Αγία Πετρούπολη, η Μπέτις επέκτεινε το αήττητο που έχει εκτός έδρας μέσα στο 2022, αυτήν την φορά σε ευρωπαϊκό ματς. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν με 3-2 της Ζενίτ και έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στους «16» του Eurοpa League.

Μετά από πέντε νίκες και μία ισοπαλία στη La Liga, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι συνέχισε το σερί της και στην Ευρώπη, απέναντι στους Ρώσους που είχαν να αγωνιστούν σε επίσημο ματς από τις 12/12 και το 1-1 με τη Ντιναμό Μόσχας για το πρωτάθλημα.

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Μπαρτσελόνα και Νάπολι μετά το 1-1 στην Καταλονία. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Ζιελίνσκι, αλλά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με το πέναλτι του Τόρες στο δεύτερο μέρος και, πλέον, τα πάντα θα παιχτούν την προσεχή Πέμπτη (24/02) στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους Ναπολιτάνους ήταν η πρώτη φορά που δεν έχασαν, μετά από τέσσερα πρόσφατα εκτός έδρας ματς της σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στα οποία είχαν γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Μια από αυτές τις ήττες ήταν από την Μπαρτσελόνα στο Champions League τη σεζόν 2019-20.

Το αρνητικό ρεκόρ (0-1-7) που είχε από τον Οκτώβριο του 1998 απέναντι στις γερμανικές ομάδες (τότε είχε επικρατήσει της Μπάγερ Λεβερκούζεν), διέκοψε στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» η Ρέιντζερς με το εμφατικό 4-2 επί της Ντόρτμουντ. Αποτέλεσμα που δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης στους πρωταθλητές Σκωτίας ενόψει της ρεβάνς του «Αϊμπροξ» την ερχόμενη Πέμπτη (24/02).

Η σκωτσέζικη ομάδα πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα 11 λεπτών, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπέλινγχαμ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά στο 54′ με το αυτογκόλ του Ζαγκαντού ήρθε το 4-1. Η Μπορούσια μείωσε με τον Γκερέιρο και θέλει πλέον νίκη με διαφορά δύο γκολ στη Γλασκώβη για να στείλει το δεύτερο ματς στην παράταση, ενώ τρία για να προκριθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ και τον Ευαγγέλου στο κέντρο της άμυνας, η Σερίφ Τιρασπόλ νίκησε στην έδρα της με 2-0 την Μπράγκα και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση έναντι των Πορτογάλων.

Με τον Τόνι Μαρτίνεθ να σκοράρει δις, η Πόρτο επικράτησε 2-1 της Λάτσιο στο «Ντραγκάο» στο πρώτο ματς των ενδιάμεσων πλέι οφ του Europa League. Ο Ισπανός πέτυχε δυο πανομοιότυπα γκολ, αμφότερα από ασίστ του Ζοάο Μάριο, ανατρέποντας το προβάδισμα που είχαν από νωρίς οι «λατσιάλι» με το εκπληκτικό τακουνάκι του Τζακάνι, ο οποίος ωστόσο συμπλήρωσε κάρτες και χάνει τη ρεβάνς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» οι… σπεσιαλίστες της διοργάνωσης πήραν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης. Η Σεβίλη, κάτοχος έξι τίτλων, επικράτησε 3-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τον Μαρσιάλ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Ανδαλουσία, όπου βρίσκεται ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τέλος, στη Γερμανία, η Σοσιεδάδ έφυγε με ισοπαλία 2-2 από την έδρα της Λειψίας. Οι Βάσκοι είχαν το προβάδισμα έως το 82′, όμως δέχτηκαν την ισοφάριση από πέναλτι του Φόρσμπεργκ και έτσι έχασαν την ευκαιρία για την πρώτη νίκη της Ιστορίας τους επί γερμανικού εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι, ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, οπότε η ισοπαλία μετά από 180 λεπτά οδηγεί στην παράταση ανεξάρτητα από τον αριθμό των γκολ που έχει σημειώσει κάθε ομάδα εντός και εκτός έδρας. Εάν και στο 30λεπτο που θα ακολουθήσει δεν υπάρξει νικητής, τότε η διαδικασία θα οδηγείται στα πέναλτι.

Οι νικητές προκρίνονται στους «16», όπου τους περιμένουν οι νικητές των οκτώ ομίλων του Europa League. Η κλήρωση για την επόμενη φάση θα γίνει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες στις 10 και 17 Μαρτίου.

Europa League: Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς στα πλέι οφ

  • Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) 1-1
  • Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-4
  • Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπέτις (Ισπανία) 2-3
  • Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) – Μπράγκα (Πορτογαλία) 2-0
  • Σεβίλη (Ισπανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 3-1
  • Αταλάντα (Ιταλία) – Ολυμπιακός (Ελλάδα) 2-1
  • Λειψία (Γερμανία) – Σοσιεδάδ (Ισπανία) 2-2
  • Πόρτο (Πορτογαλία) – Λάτσιο (Ιταλία) 2-1

Πηγή