Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

FIFA: Ακόμη μια καινοτομία στο Mουντιάλ του Κατάρ! Ξεκινάει η χρήση της ανασυρόμενης οροφής

Mε απόφαση του διευθυντή αγώνα της FΙFA, πριν από την έναρξη κάθε αναμέτρησης, κοινοποιώντας την στις δύο αντίπαλες ομάδες την ίδια ημέρα του αγώνα, θα γίνεται η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα του Κατάρ, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022.

Όπως είναι γνωστό, τα γήπεδα του Κατάρ, έχουν ανασυρόμενες οροφές δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρήση των συρόμενων οροφών θα αποφασίζεται από τη FIFA

Ωστόσο, η χρήση τους θα αποφασίζεται κατά συνθήκη από την FIFA, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo.

«Για τη χρήση ανασυρόμενης οροφής, η FIFA θα αποφασίσει πριν από τον αγώνα εάν η οροφή θα είναι ανοιχτή ή κλειστή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η απόφαση πρέπει να ανακοινωθεί από τον διευθυντή αγώνα της FIFA στη συνεδρίαση συντονισμού του αγώνα. Εάν ο αγώνας ξεκινήσει με ανοιχτή την οροφή και υπάρξει σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, όπως μία ισχυρή καταιγίδα, που επηρεάζει τον αγώνα, σε συνεννόηση με τον διευθυντή αγώνα της FIFA, ο διαιτητής έχει την εξουσία να διατάξει το κλείσιμό της κατά τη διάρκεια του αγώνα», αναφέρει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σε περίπτωση που είναι κλειστή, δεν μπορεί πλέον να ανοίξει για το υπόλοιπο του αγώνα: «Σε αυτήν την περίπτωση, η οροφή θα παραμείνει κλειστή μέχρι το τέλος του αγώνα. Η οροφή μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει μόνο αν δεν υπάρχει κανένας στον αγωνιστικό χώρο», προσθέτει η FIFA.

Υπενθυμίζεται ότι η σέντρα στο Μουντιάλ του Κατάρ θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου με τον τελικό της διοργάνωσης να λαμβάνει χώρα στις 18 Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή