Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Formula 1: Ο Leclerc πήγαινε για νίκη και κατέληξε στις μπαριέρες -Το απίστευτο ουρλιαχτό του στον ασύρματο

Ατυχος ξανά ο Charles Leclerc που ενώ όλα έδειχναν ότι τουλάχιστον θα διεκδικούσε την νίκη κατέληξε στις μπαριέρες στο γκραν πρι της Formula 1 στη Γαλλία.

Ο Charles Leclerc εκκίνησε από την pole position και στους πρώτους γύρους έδωσε πραγματικά σκληρές μάχες με τον Max Verstappen που τον πλησίαζε ακόμη και στα τρία δέκατα, αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να του πάρει την πρωτοπορία του αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά μετά από δέκα γύρους μαχών ο Charles Leclerc άνοιξε τη διαφορά και έθεσε τον Max Verstappen εκτός DRS. Η διαφορά είχε ανοίξει στα δύο δευτερόλεπτα μεταξύ του πρωτοπόρου Leclerc και του δεύτερου Verstappen όταν η Red Bull αποφάσισε να βάλει στα pits τον Ολλανδό την ώρα που η Ferrari επιβεβαίωνε ότι θα πάνε στο plan B χωρίς να εξηγούν τι είναι και ενώ το ελαστικό του Μονεγάσκου έμοιαζε να έχει πολύ μεγάλη φθορά.

Ο Verstappen βγήκε από τα pits στην έβδομη θέση με την Red Bull να του ζητά να πιέσει άμεσα γιατί πλησίαζε ο Sainz ο οποίος είχε ξεκινήσει από τη 19η θέση (λόγω αλλαγής κινητήρα) και είχε ήδη φθάσει στην έννατη. Και ακριβώς σε εκείνο το σημείο ο Leclerc που έκανε ουσιαστικά έναν αγώνα μόνος του (ο Hamilton ακολουθούσε στη δεύτερη θέση στα δέκα δευτερόλεπτα)… κατέληξε στις μπαριέρες.

Από τους πρώτους διαλόγους στον ασύρματο το πιθανότερο είναι ότι ο Leclerc αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα με το γκάζι του μονοθεσίου όπως και στον τελευταίο αγώνα της Formula 1 στην Αυστρία. «Δεν μπορώ να σταματήσω το γκάζει» είπε, βράζοντας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Formula 1-F1: Η στιγμή που ο Charles Leclerc ουρλιάζει από τα νεύρα του σρη Ferrari

Στον ασύρματο ακούστηκε ο μηχανικός της Ferrari να ρωτάει τον Leclerc αν είναι καλά και από την… άλλη άκρη του ασύρμαρου ακούγονταν απλά τα νεύρα του Μονεγάσκου ο οποίος πραγματικά έβραζε. Ακουγόταν η ανάσα του, αποκαλύπτοντας τον εκνευρισμό του και ακούστηκε στη συνέχεια το ξέσπασμά του με ένα ουρλιαχτό. «Noooooooooo», είπε ουρλιάζοντας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Charles Leclerc εγκαταλείπει αγώνα φέτος ενώ βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα και είναι λογική η οργή του στη Ferrari η οποία πέραν των προβλημάτων των μονοθεσίων έχει κάνει και πολλά λάθη στρατηγικής στερώντας από τον οδηγό της που θεωρητικά κυνηγά το πρωτάθλημα πολύτιμους βαθμούς.


Πηγή