Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Formula 1: Συναρπαστικό sprint race, η Mercedes κέρδισε τον αγώνα! Russell και Hamilton προσπέρασαν τον Verstappen!

Η Βραζιλία και το γκραν πρι της Formula 1 του Ιντερλάγκος προσφέρουν δυνατούς αγώνες με τις εκπλήξεις να συνεχίζουν και σήμερα στο sprint race που κέρδισε ο Russell με τη Mercedes!

Οι Mercedes, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά πέταγαν σήμερα, με τον George Russell να δίνει εκπληκτικές μάχες με τον Verstappen και να του παίρνει την πρωτοπορία του αγώνα, ενώ ακολούθησε και μάχη από τα παλιά μεταξύ Verstappen-Hamilton με τον Βρετανό να τον προσπερνά και να τον αφήνει στην τέταρτη θέση!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στις δύο Mercedes η Ferrari του Carlos Sainz ο οποίος όμως έχει ποινή πέντε θέσεων και έτσι στο αυριανό γκραν πρι της Formula 1 για πρώτη φορά φέτος κλειδώσε την πρώτη σειρά η Mercedes!

Formula 1: Τι έγινε στο sprint race της Βραζιλίας

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από την pole ξεκίνησε ο Kevin Magnussen με τη Haas και από τη δεύτερη θέση ο Verstappen. Τρίτος εκκίνησε ο Russell και ακολουθούσε ο Carlos Sainz.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολοι εκκίνησαν με μαλακά ελαστικά με εξαίρεση τον Verstappen που εκκίνησε με μέση γόμα.

Η εκκίνηση στο τρίτο κατά σειρά sprint race της Formula 1 ήταν καθαρή με τον Kevin Magnussen να διατηρεί την πρώτη θέση αλλά όπως ηταν φυσικό δέχθηκε αμέσως την πίεση του Verstappen ο οποίος και τον προσπέρασε. Ακολούθως σε κάθε γύρο ο Magnussen έχανε και από μια θέση με τα μονοθέσια των γρήγορων ομάδων να τον προσπερνούν το ένα μετά το άλλο.

Ακολούθησαν σκληρές μάχες Russell-Verstappen, ο Ολλανδός αντιστάθηκε σθεναρά και για ώρα κλείνοντας πάρα πολλές φορές την πόρτα στον μικρό Βρετανό και αποδεικνύοντας για μια ακόμη-πολλοστή- φορά την κλάση του.

Ωστόσο οι Mercedes σήμερα πραγματικά πέταγαν θυμίζοντας κάτι από τον παλιό τους εαυτό και παρά τα μέτρια αποτελέσματα στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Russell πήρε την πρωτοπορία του αγώνα και ακολούθως ο Ολλανδός βρέθηκε να δίνει μάχες με τη Ferrari του Carlos Sainz. Η πίεση και εκεί πολύ με τη Red Bull τουλάχιστον με αυτά τα ελαστικά να δυσκολεύεται. Μάλιστα Sainz και Verstappen είχαν επαφή με το πλαϊνό φτερό του Ολλανδού να διαλύεται.

Η μάχη Russell-Verstappen:

Και η στιγμή που ο Rusell τού παίρνει την πρωτοπορία του αγώνα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στη συνέχεια ήρθε η μάχη από τα παλιά, Verstappen-Hamilton με τον Ολλανδό να αντιστέκεται εξαιρετικά αλλά στο τέλος να μην αντέχει και να πέφτει πίσω από τον Hamilton.

Ετσι στις τρεις πρώτες θέσεις του sprint race της Formula 1 τερμάτισαν Russell, Sainz, Hamilton, παίρνοντας 8,7 και 6 βαθμούς αντίστοιχα. Λόγω ποινής ο Sainz θα εκκινήσει έβδομος και έτσι για πρώτη φορά φέτος η Mercedes κλειδώνει την πρώτη γραμμή της εκκίνησης και θέτει σοβαρές πιθανότητες για να γράψει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα είναι φυσικά εύκολη υπόθεση καθώς στη δεύτερη σειρά θα βρίσκονται οι δύο Red Bull που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Στο sprint race υπήρξε και κόντρα μεταξύ των δύο Alpine με τον Ocon να δίνει σκληρές μάχες με τον Alonso. Δεν απέφυγαν την επαφή με τον Ocon να ανοίγει τρύπα στο μονοθέσιο του Alonso, τον Ισπανό να πέφτει τελευταίος και να τον ειρωνεύεται στον ασύρματο.

Formula 1: Sprint Race Βραζιλίας, ποιοι και πόσους βαθμούς πήραν

Formula 1 sprint race Βραζιλίας, αποτελέσματα

Με βάση τα αποτελέσματα του sprint race θα εκκινήσουν αύριο οι οδηγοί στο γκραν πρι Βραζιλίας:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή