Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Formula 1: Τρελή ανατροπή, κανείς δεν πίστευε ποιος πήρε την pole position

Η βροχή, η ατυχία του George Russell, η τύχη, αλλά σε κάθε περίπτωση και η σωστή στρατηγική έφεραν μια αναπάντεχη pole position στο γκραν πρι της Formula 1 στη Βραζιλία.

Ο λόγος για τον Kevin Magnussen της Haas, ο οποίος πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του μετά από 100 και πλέον εκκινήσεις στις ειδικές συνθήκες που επικράτησαν στο γκραν πρι της Formula 1 στη Βραζιλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατατακτήριες έγιναν σήμερα -αύριο θα έχει sprint race- κάτω από δύσκολες συνθήκες, με τη βροχή να δίνει το ρυθμό.

Τι συνέβη στις κατατακτήριες της Formula 1

Στο Q1 οι οδηγοί βγήκαν με ενδιάμεσα ελαστικά, καθώς είχε προηγηθεί βροχή και υπήρχαν αρκετά βρεγμένα σημεία στην πίστα του Ιντερλάγκος. Καθώς πλέον δεν έβρεχε, προοδευτικά γύρισαν σε slick και μαλακή γόμα, φυσικά και οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν.

Με slick βγήκαν οι οδηγοί και στο Q2, ενώ στο Q3, ενώ η βροχή ερχόταν, ξεκίνησε ουσιαστικά ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα κάνει τον ταχύτερο γύρο από… τον πρώτο γύρο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα που έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες… αρκετές ψιχάλες, ο George Russell βγήκε εκτός και ο χρόνος σταμάτησε. Ο αγώνας επανεκκίνησε πολύ γρήγορα, αλλά καθώς η βροχή δυνάμωνε κανείς δεν είχε νόημα να επιστρέψει στην πίστα.

Η pole position στη Βραζιλία στον Kevin Magnussen!

Κερδισμένος ήταν ο Kevin Magnussen, ο οποίος είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τρελοί πανηγυρισμοί στο γκαράζ της Haas.

Στη Haas έβγαλαν τον οδηγό τους την κατάλληλη στιγμή με τα σωστά ελαστικά, με τον Δανό να πιέζει κατάλληλα και στη σωστή στιγμή και η πρώτη του pole είναι εδώ και οι πανηγυρισμοί τρελοί!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτήματα για τη Ferrari, έκαναν πάλι το… θαύμα τους στη στρατηγική

Αντίθετα, στη Ferrari κατάφεραν για μια ακόμη φορά να καταστρέψουν τα πάντα με τη στρατηγική τους, προκαλώντας ερωτήματα σε όλους και μεγάλο εκνευρισμό στον Charles Leclerc.

Ο Μονεγάσκος ήταν ο μόνος από τους 10 οδηγούς που βγήκε στο Q3 με ενδιάμεσα ελαστικά (ο teammate του βγήκε και αυτός με slick, όπως όλοι οι άλλοι), με αποτέλεσμα φυσικά να μην μπορεί να κάνει ανταγωνιστικό χρόνο. Μάλιστα, κόλλησε πίσω του και ο Perez, με αποτέλεσμα να μην προλάβει ούτε εκείνος να κάνει χρόνο με τα slick του, καθώς μετά ήρθε η διακοπή των κατατακτηρίων.

Ο Leclerc δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ούτε στον ασύρματο, αφού ειρωνεύτηκε εις διπλούν την ομάδα του, λέγοντας «εξαιρετική δουλειά», ούτε όταν βγήκε από το μονοθέσιο και προτίμησε να εξαφανιστεί, αφού πρώτα αντάλλαξε δυο κουβέντες με τον μηχανικό του, με τη στάση του σώματός του να προδίδει πλήρη απογοήτευση.

Formula 1: Κατατακτήριες Βραζιλία 2022


Πηγή