Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Γερμανία και Πολωνία «βολεύτηκαν» με το Χ

Γερμανία και Πολωνία «βολεύτηκαν» με το Χ

Τα φαβορί για την πρόκριση από τον τρίτο όμιλο έφεραν την πρώτη λευκή ισοπαλία του euro

Βολεύτηκαν κι ας μην πανηγύρισαν τη νίκη. Γερμανία και Πολωνία κόλλησαν στο 0-0 στο «Stade de France» και παρέμειναν τα φαβορί για να πάρουν την πρόκριση μέσω του 3ου ομίλου.

Καλό ξεκίνημα για τα «πάντσερ», που όμως είδαν την ομάδα του Ναβάλκα να απαντάει στην πίεση με το ίδιο νόμισμα και να παγώνει τον ρυθμό. Καλύτερο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τέσσερις ευκαιρίες (δύο για κάθε ομάδα). Στο φινάλε ο ρυθμός έπεσε αφού φυσιολογικά οι δύο προπονητές έκριναν πως ήταν άσκοπο να ρισκάρουν.

Το ματς:

Πολύ πιο δυνατά μπήκε στο γήπεδο η Γερμανία, δείχνοντας από το ξεκίνημα πως θέλει να γίνει το αφεντικό. Η Πολωνία έδειξε αρκετά φοβισμένη, την στιγμή που οι αντίπαλοί της πίεζαν πολύ. Αποτέλεσμα; Η ομάδα του Ναβάλκα κλεισμένη στο μισό του γηπέδου και τα «πάντσερ» περιτριγύριζαν την περιοχή του Φαμπιάνσκι έχοντας ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ από νωρίς.

Σταδιακά, η Πολωνία κατάφερε να κερδίσει μέτρα και πρεσάροντας ψηλά μπόρεσε να ανεβάσει τις γραμμές της στο γήπεδο και να μεταφέρει το παιχνίδι στο κέντρο. Λεπτό με το λεπτό, οι Γερμανοί ολοένα και απομακρύνονταν από την περιοχή του Φαμπιάνκι, ενώ απέκτησαν και δουλειά στα μετόπισθεν χωρίς όμως να αγχωθούν ιδιαίτερα. Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τους παίκτες του Ναβάλκα να ελέγχουν τον ρυθμό και να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το βολικό 0-0.

Άλλο ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Το γεγονός ότι η Πολωνία είχε άγνοια κινδύνου και έπαιξε πιο επιθετικά, βοήθησε το παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Μάλιστα, ο Μίλικ θα μπορούσε να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ αν λίγο μετά το πρώτο σφύριγμα έπιανε σωστά την κεφαλιά (46’). Από την μεριά τους, οι Γερμανοί παρότι πλησίαζαν την περιοχή του Φαμπιάνκσκι δεν μπορούσαν να βγάλουν με άνεση τελική πάσα, συνεπώς και αξιόλογη τελική προσπάθεια. Λίγο πριν το 70’ πάντως και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν βρει δίχτυα. Αρχικά, ο Μίλικ δεν βρήκε καν την μπάλα στην προσπάθειά του για σουτ από την περιοχή και στην συνέχεια ο Εζίλ είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να του λέει μεγάλο «όχι».

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε την Πολωνία να παίζει ελαφρώς πιο συντηρητικά και να οχυρώνει την περιοχή της. Τα πάντσερ μπορεί να πίεσαν, βάζοντας και τον Μάριο Γκόμες στο παιχνίδι, όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους αντίπαλους αμυντικούς, οι οποίοι ήταν σε εξαιρετική μέρα. Λίγο πριν το τέλος, οι παίκτες του Ναβάλκα κέρδισαν αρκετά φάουλ και πήραν ανάσες, κρατώντας μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τον βολικό βαθμό 0-0.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

1. Γερμανία 4
2. Πολωνία 4
3. Β.Ιρλανδία 3
4. Ουκρανία 0

Πηγή: sport-fm.gr