Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Γερμανική κυριαρχία

Γερμανική κυριαρχία

Με νίκη 2-0 απέναντι στην Ουκρανία ξεκίνησαν τη διοργάνωση τα «πάντσερ»

Δεν εντυπωσίασε, αντιθέτως λαχτάρησε πολλές φορές από τους Ουκρανούς στο α’ ημίχρονο, αλλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, άλλαξε πρόσωπο στο β’ μέρος και έκανε νικηφόρο ποδαρικό επικρατώντας 2-0.

Μακράν το πιο απολαυστικό από τα παιχνίδια που έχουμε δει μέχρι τώρα στη φετινή διοργάνωση ήταν αυτό ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουκρανία για τον 3ο Όμιλο του Euro 2016, με τα “πάντσερ” να παίρνουν δύσκολα τη νίκη με 2-0.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, με τη Γερμανία να έχει την κατοχή, αλλά την Ουκρανία να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 4ο λεπτό με το σουτ του Κονοπλιάνκα που έδιωξε σε κόρνερ ο Νόιερ.

Όμως στο 19′ η υπεροχή των Γερμανών απέδωσε καρπούς, και μετά από την εξαιρετική σέντρα του Κρόος, ο Μουστάφι με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πιατόφ.

Οι Ουκρανοί έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 27′ με τον Κατσερίντι, όμως ο Νόιερ απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του, ενώ στο 29′ ήταν η σειρά των Γερμανών να φανούν απειλητικοί, με τον Κεντίρα να μην μπορεί να νικήσει τον Πιατόφ στο τετ α τετ.

Όμως η φάση του αγώνα ήρθε στο 37′, όταν ο Κονοπλιάνκα βρέθηκε ολομόναχος σε θέση βολής και έκανε το σουτ, ωστόσο ο Μπόατενγκ με απίθανη επέμβαση κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα λίγο προτού περάσει τη γραμμή τη γραμμή του τέρματος!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν εξίσου απολαυστικό, μέχρι τα τελευταία λεπτά, όπου το ματς έγινε… ροντέο! Στο 87′ ο Οζίλ βρέθηκε τετ α τετ με τον Πιατόφ, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει, ενώ στο 88′ ο σκόρερ της Γερμανίας Μουστάφι γύρισε απρόσεκτα την μπάλα πίσω στον Νόιερ που ήταν εκτός θέσης, με την μπάλα να περνά αργά και βασανιστικά δίπλα από τη γερμανική εστία!

Όμως ήταν τελικά οι Γερμανοί που έφτασαν στο δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις, “χτυπώντας” στην αντεπίθεση, με τον Σβαϊνστάιγκερ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.