Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Γκέλα για Μπάρτσα, ελπίδα για Ρεάλ

Γκέλα για Μπάρτσα, ελπίδα για Ρεάλ

Σεβίλλη –Μπαρτσελόνα 2-2

Η Μπαρτσελόνα γκρέμισε στο δεύτερο 45λεπτο ό,τι έχτισε στο πρώτο. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε κυριάρχησαν, προηγήθηκαν 2-0 με κορυφαίο τον Νεϊμάρ, όμως οπισθοχώρησαν ανεξήγητα και στο τέλος το πλήρωσαν, με τους Σεβιγιάνους να σκοράρουν με τα δύο μοναδικά τους σουτ εντός εστίας, για να πάρουν τον βαθμό (2-2).

Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή, να αναγκάζουν σε πολλά λάθη τους γηπεδούχους και να απειλούν για πρώτη φορά με τον Νεϊμάρ στο 9’. Το τέμπο ήταν εξαιρετικό, ο Ινιέστα απείλησε ξανά από μακριά τον Ρίκο και στο 14’ ο Τρεμουλίνας βρέθηκε για πρώτη φορά χωρίς στήριξη απέναντι στον Μέσι και το αποτέλεσμα ήταν το 0-1… Ο Αργεντίνος χρειάστηκε ελάχιστο χώρο, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με άψογο πλασέ εντός περιοχής!

Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια. Πέρα από κάποιες ενέργειες του Μπανέγα οι παίκτες του Έμερι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ο Μπάκα είχε αποκοπεί και η Σεβίλλη δεν είχε ούτε σουτ. Κάποια στιγμή οι Καταλανοί πήραν το πόδι από το γκάζι, έχοντας κατοχή ανάμεσα στο 75 και στο 80% και στο 30’ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ! Στο 33’ ο Σουάρες έχασε την ευκαιρία για το 0-3 και 5’ αργότερα οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς με την δεύτερή τους ευκαιρία μετά από εκείνη του Βιτόλο στο 34’. Ο Μπανέγα έκανε το μακρινό σουτ, ο Μπράβο το τέλος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-2! Το ματς πήρε και πάλι χρώμα, με τους Σεβιγιάνους να ανεβάζουν αμέσως ταχύτητα και να πιέζουν. Παρόλα αυτά η καλύτερη στιγμή ήρθε για την Μπαρτσελόνα με το φάουλ του Μέσι (45’), με το 1-2 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η αποτυχία των πρωτοπόρων να τελειώσουν το ματς και τα ατομικά λάθη στοίχισαν και τη νίκη στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίε οπισθοχώρησαν πάρα πολύ, προσπάθησαν πρωτίστως να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Μπράβο και με τον Σουάρες να χάνει σημαντικές ευκαιρίες το πλήρωσαν. Στο 50’ ο Ρίκο αρχικά νίκησε τον Ινιέστα, με τον Ουρουγουανό να έρχεται από πίσω και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 55’ ο Μπάκα απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά τον Μπράβο, όταν βρέθηκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ξαφνικά η κατοχή για την Μπαρτσελόνα έπεσε κάτω από το 60%, με τον Βιδάλ πρωτίστως να προκαλεί προβλήματα στην άμυνα των Καταλανών. Στο 69’ ήρθε και η δεύτερη ευκαιρία του Σουάρες, ενώ οι αλλαγές του Έμερι βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα του, που πίεζε χωρίς να έχει φάσεις. Το λάθος που περίμεναν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 78’, όταν ο Πικέ έκανε το λάθος, ο Ρέγιες έκλεψε, άφησε στον Βιδάλ, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Γκαμέιρο από κοντά το 2-2! Χρόνος για τους φιλοξενούμενους, που πάντως προσπάθησαν, δεν υπήρχε, με τον Ράκιτιτς να έχει την καλύτερη στιγμή με μακρινό σουτ (90+1’) και το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα που φέρνει την Ρεάλ στο -2…

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Ρίκο, Κόκε, Παρέχα, Καρίσο, Τρεμουλίνας, Κριτσόβιακ, Μπανέγα, Ιμπόρα (70′ Μπιά), Βιτόλο (70′ Ρέγιες), Βιδάλ, Μπάκα (75′ Γκαμέιρο)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλμπα, Πικέ, Ματιέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (86′ Πέδρο), Νεϊμάρ (74′ Τσάβι), Μέσι, Σουάρες

Πηγή: gazzetta.gr