Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τελικός Champions League: Οι 11άδες των Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν

H UEFA σχεδιάζει Champions League με 36 ομάδες στους ομίλους

Απίθανο σενάριο αποκαλύπτει η Telegraph, μιας και η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το format των ομίλων του Champions League με την παράλληλη αύξηση των ομάδων σε 36!​

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Telegraph η  UEFA σκέφτεται από τη σεζόν 2024-25 να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League από 32 σε 36. Το νέο πλάνο αναφέρει πως κάθε ομάδα που προκρίνεται στους ομίλους θα δίνει 10 παιχνίδια.

Μάλιστα, στο νέο format είναι πιθανό να υπάρχουν έξι όμιλοι των έξι ομάδων. Τα σχέδια επέκτασης είχαν μεταφερθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους, όμως αρχικά είχαν μια χλιαρή αντίδραση, ωστόσο το νέο πλάνο κερδίζει σημαντικό έδαφος. Τα πλάνα αυτά θεωρούνται ως τρόπος εξισορρόπησης των απαιτήσεων των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης – συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας – για περισσότερα αγωνιστικά παιχνίδια.

Το προτεινόμενο σύστημα θα επέτρεπε περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ κορυφαίων συλλόγων στη φάση των ομίλων και, συνεπώς, θα αποδειχθεί πιο ελκυστικό για χορηγούς και τηλεοπτικά. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, με τους συλλόγους σε ολόκληρη την ήπειρο να αντιμετωπίζουν ένα οικονομικό χτύπημα λόγω της Covid-19. Παράλληλα, οι σύλλογοι ανησυχούν ότι η επικείμενη πανευρωπαϊκή ύφεση θα οδηγήσει σε απότομη μείωση των χρημάτων που καταβάλλονται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή