Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Hala… Atletico!

Hala… Atletico!

Πανηγυρικά σήκωσε το Σούπερ Καπ η πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης

Για όποιον δεν το κατάλαβε πριν δύο βράδια στο Μπερναμπέου, η Ατλέτικο επανέλαβε το μήνυμα πως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι!

Οι πρωταθλητές Ισπανίας στο… καμίνι του «Βιθέντε Καλντερόν» επικράτησαν 1-0 της συμπολίτισσας Ρεάλ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς πανηγήρισαν το δεύτερο (εντός συνόρων) Σούπερ Καπ στην ιστορία τους (το 1985 το πρώτο).

Χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης ο Μάντζουκιτς (2′) που άνοιξε… λογαριασμό. Ακόμα μια φορα εξαιρετικά στημένη η ομάδα του Σιμεόνε (που αποβλήθηκε), πολύ μέτρια η εικόνα της «βασίλισσας» (που έμεινε στα εννιά τρόπαια), με εκλάμψεις του Χάμες στο πρώτο μέρος, φανερά επηρεασμένο απ’ τον τραυματισμό του τον Κριστιάνο, που μπήκε στο δεύτερο, εκτός κλίματος Μπενζεμά και Μπέιλ.

Το ματς:

Πολλές ομάδες χρειάζονται χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο. Όχι όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης. Διότι η άμυνα της Ρεάλ ήταν στα όρια της… παιδικής χαράς και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά ο Μάντζουκιτς βγήκε φάτσα (μετά από ασίστ του Γκριζμάν) με τον Κασίγιας και τον «εκτέλεσε»! Χωρίς τον Κριστιάνο στη σύνθεσή της, η «βασίλισσα» έπρεπε να βρει λύσεις απ’ τους άλλους. Πέραν όμως της υπεροχής που είχαν οι παίκτες του Αντσελότι και ενός μακρινού σουτ του Μόντριτς δεν παρουσίαζαν κάτι παραπάνω!

Κάτι κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών (εκατέρωθεν) πήγαν να βάλουν… φωτιά στο ματς. Και ο διαιτητής έστειλε… μήνυμα για ηρεμία, αποβάλλοντας τον Σιμεόνε (στο 27’) που δεν σταματούσε να φωνάζει! Οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν το γνωστό –άψογα τακτικά- παιχνίδι τους. Απ’ την άλλη, ο Χάμες έδειχνε να προσπαθεί να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα. Είτε «σερβίροντας» στον Μπέιλ (που αστόχησε από κοντά στην μεγαλύτερη φάση για τους πρωταθλητές Ευρώπης), είτε «εκτελώντας» ο ίδιος (με κοντινή κεφαλιά και σουτ), δίχως όμως να μπορεί να βρει στόχο και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ.

Χρόνος υπήρχε, αλλά ο Αντσελότι δεν είχε άλλο την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο τον Ρονάλντο, έστω κι ανέτοιμος. Γι’ αυτό και τον πέρασε με το… καλημέρα στο ματς. Η Ρεάλ όμως δεν είχε και πολλές επιλογές απ’ το να βγει πιο… μαζικά μπροστά. Κάτι που αφήνε (κι άλλα) κενά πίσω. Και δεν ήθελε πολύ στο 50’ ο Γκαρθία να… τελειώσει το ματς, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι και ο Κασίγιας στην εξέλιξη της φάσης επιβεβαιώσε το προσωνύμιο «Άγιος», μην επιτρέποντας στον Μάντζουκιτς να σκοράρει ξανά. Κάθε απόπειρα αντεπίθεσης των γηπεδούχων… μύριζε γκολ, ενώ απ’ την άλλη ο «CR7» δεν ήταν ο εαυτός του, την ώρα που Μπέιλ και Μπενζεμά ήταν… εκτός αγώνα ουσιαστικά.

Ο Αντσελότι… ανακάταψε κι άλλο την τράπουλα, αλλά δεν έβρισκε τον άσο που περίμενε. Η εικόνα της ομάδας του παρέμενε κάτω του μετρίου, ενώ φυσικά η τακτική της Ατλέτικο δούλευε… ρολόι, μην αφήνοντας χώρο για να ανασάνουν οι αντίπαλοί της. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορούσαν να φτάσουν σε κάποιο… χρυσό τέρμα. Ίσα-ίσα που το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο σκληρό, με αποτέλεσμα η μία κίτρινη να βγαίνει μετά την άλλη και οι φάσεις να λιγοστεύουν. Ως εκ τούτου ήρθε και η δικαιολογημένη κόκκινη στον Μόντριτς στην εκπνοή. Και να ‘θελαν οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν, έδειχναν όχι μόνο να μην το πιστεύουν, αλλά να το έχουν παρατήσει κιόλας και κάπως έτσι μέσα σε πανδαιμόνιο οι «ροχιμπλάνκος» ξεκίνησαν με κούπα τη χρονιά με το τελικό 1-0!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Μόγια, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Σικγέιρα, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Γκριζμάν (73’ Χιμένεθ), Ραούλ Γκαρθία (90’ Νίγκες), Μάντζουκιτς (85’ Κρίστιαν Ροντρίγκεζ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (70’ Μαρσέλο), Αλόνσο, Κρόος (46’ Κριστιάνο), Μόντριτς, Χάμες (65’ Ίσκο), Μπενζεμά, Μπέιλ

Πηγή: sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση