Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η διαιτησία λύγισε τον Ατρόμητο
Η διαιτησία λύγισε τον Ατρόμητο

Η διαιτησία λύγισε τον Ατρόμητο

Με γκολ του Φαν Πέρσι που έπρεπε να ακυρωθεί έχασαν στο ’90 οι Περιστεριώτες

O Ατρόμητος έμεινε όρθιος για 90 λεπτά, παρά την σφαγιαστική διαιτησία του Ιταλού Ορσάτο, αλλά δεν άντεξε και την τελευταία μαχαιριά του ρέφερι, που έκλεισε τα μάτια και στο γκρέμισμα του Μπιτόλο από τον Φαν Πέρσι, πριν ο Ολλανδός με κεφαλιά διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Ο Ιταλός άρχισε το σφαγείο από το πρώτο μέρος, όταν στο 39’ έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Μαρσελίνιο από τον Ερκίν (τράβηγμα φανέλας) που θα έβλεπε και δεύτερη κίτρινη. Ο Ορσάτο έβλεπε αλλού και στην ανατροπή του Ναπολεόνι από τον Μπα στο 81ο λεπτό. Εξαιρετική εμφάνιση του Γκορμπούνοφ, που έκανε σωρεία επεμβάσεων, τεράστια ευκαιρία του Ναπολεόνι στο 30’ σε τετ-α-τετ με τον Βολκάν.

Το ματς

Ο Μιχάλης Γρηγορίου διάλεξε το 4-2-3-1 με τον Γκορμπούνοφ στην εστία, τον Κιβρακίδη και τον Μπιτόλο στα άκρα, τους Λαζαρίδη – Φυτανίδη στόπερ, τον Ουσέρο και τον Γοδόι στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Πίτου Γκαρσία, με τους Μαρσελίνιο και Ούμπιντες κινούνταν πίσω από τον Ναπολεόνι.

Ο Ατρόμητος είχε σαν κύριο μέλημα του να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και στο πρώτο εικοσάλεπτο, κατόρθωσε να περιορίσει τους κινδύνους για την εστία του. Μέχρι το 25’ οι Περιστεριώτες, κατάφεραν με την συμπαγή τους διάταξη, ν’ ανακόψουν την δραστηριότητα των Τούρκων. Όμως η ομάδα του Περέιρα, διάβασε το παιχνίδι καλύτερα από εκεί και μετά και άρχισε τις πλαγιοκοπήσεις. Έτσι οι Τούρκοι άρχισαν να γίνονται όλο και πιο απειλητικοί με τον Γκορμπούνοφ, να υποχρεώνεται, σε τρεις δύσκολες επεμβάσεις.

Το pick του ημιχρόνου ήρθε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στο 29’ ο Ερκίν, βγάζει σέντρα από αριστερά, ο Γκορμπούνοφ θα αποκρούσει στην δεξιά του γωνία με την βοήθεια του δοκαριού. Στην κόντρα ο Ούμπιντες με μια εκπληκτική μπαλιά, έβγαλε τον Ναπολεόνι σε τετ-α-τετ με τον Βολκάν, αλλά ο Τούρκος πορτιέρο απέκρουσε.

Στο 32΄ο Ντιέγκο σούταρε για ν’ αποκρούσει δύσκολα ο Λευκορώσος τερματοφύλακας. Στο 39’ σε ωραίο συνδυασμό του Πίτου Γκαρσία με τον Ναπολεόνι, ο οποίος έκοψε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι. Εκεί ο Ερκίν τράβηξε ξεκάθαρα τον παίκτη του Ατρόμητου, όμως ο διαιτητής Ορσάτο, σκανδαλωδώς, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση, αν δινόταν το πέναλτι, ο δράστης θα έπρεπε να δει και δεύτερη κίτρινη. Ο Γκορμπούνοφ, υποχρεώθηκε σε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση, σε κεφαλιά του Σο, στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον παίκτη της Φενέρ, να δίνει συγχαρητήρια στον Λευκορώσος για την απόκρουση του.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό στην επανάληψη, αφού δεν θα μπορούσε να μην απειληθεί αν συνεχιζόταν το ματς στον ίδιο τρελό ρυθμό. Οι Τούρκοι άρχισαν να φτάνουν με μεγαλύτερη άνεση προς την περιοχή του Ατρόμητου, πιέζοντας. Ο Γκορμπούνοφ για μια ακόμα φορά υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Σόουζα στο 51ο λεπτό. Ο Περέιρα βλέποντας πως έχει την κατοχή της μπάλας, μετά το 71ο λεπτό γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Σο, είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία, με σουτ από το ύψος της περιοχής που έφερε την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από την εστία.

Ο Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Μπρίτο αντί του καταπονημένου Μαρσελίνιο. Ύστερα από μια σπουδαία ευκαιρία του Φερναντάο, ο Ορσάτο αρνήθηκε ξανά πέναλτι στον Ατρόμητο σε ανατροπή του Ναπολεόνι από τον Μπα. Ο Ορσάτο, ολοκλήρωσε την χειρουργείο του σε βάρος του Ατρόμητου, με τον Φαν Πέρσι, μετά από σέντρα από αριστερά, να σπρώχνει καταφανέστατα τον Μπιτόλο και με κεφαλιά να νικάει τον Γκορμπούνοφ για να γράψει το 0-1.

Ατρόμητος (4-2-3-1): Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Γοδόι, Ουσέρο – Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (85′ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο – Ναπολεόνι

Φενέρμπαχτσε (4-2-2-2): Βολκάν – Οζμπαϊρακλί, Μπρούνο Άλβες, Μπα, Γκιονούλ – Σόουζα, Μεϊρέλες (71’ Μεχμέτ Τοπάλ) – Ντιέγκο, Νάνι – Φερναντάο, Σο (79′ Φαν Πέρσι)

Πηγή:  sport-fm.gr