Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ιδανικό ξεκίνημα για την Πολωνία

Ιδανικό ξεκίνημα για την Πολωνία

Με σκόρερ τον Μίλιν, νίκησε 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία

Ιδανικό ξεκίνημα στο Euro 2016 για την Πολωνία, που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, σε ματς για τον 3ο Όμιλο, και επικράτησε με 1-0, αν και είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Οι Πολωνοί επέβαλαν το ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό του αγώνα, διατηρώντας την κατοχή και μην επιτρέποντας στους Βορειοϊρλανδούς να αναπτυχθούν, και στο 31′ έχασαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Μίλικ να ξεμαρκάρεται ωραία μέσα στην περιοχή και να εκτελεί από το ύψος του πέναλτι, αλλά να σουτάρει άουτ.

Στο 39′ ήταν ο γκολκίπερ Μακ Γκόβερν που έσωσε τη Βόρεια Ιρλανδία, απομακρύνοντας με υπερένταση σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Καπούτσκα.

Οι Πολωνοί μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, και στο 51′ ήρθε τελικά το γκολ με τον Μπλαστσικόφσκι να “σερβίρει” στον Μίλικ, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Αν και η Βόρεια Ιρλανδία πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Σέζνι, ο οποίος επενέβη άψογα στο 71′ όταν ο Ουάσινγκτον πήγε να γίνει επικίνδυνος, ενώ στο 76′ το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Λάφερτι δε βρήκε στόχο.

Με τη νίκη αυτή, η Πολωνία έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της από τον 3ο Όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν επίσης η Γερμανία και η Ουκρανία.