Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Ios Future Pro World Tour – Στην Ίο το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού

Ένα
παγκόσμιο τουρνουά beach
volley,
τέσσερις ημέρες δράσης, δύο κατηγορίες,
χιλιάδες θεατές!

Από 21 έως 24 Ιουνίου η Ίος υποδέχεται για τρίτη χρονιά το «Ios Future Pro World Tour 2023. Η παραλία του Μυλοπότα θα αποτελέσει το σκηνικό όπου θα πρωταγωνιστήσει το beach volley, το αθλητικό ιδεώδες και οι εκπληκτικές ικανότητες των παικτών. Άλλωστε η τοποθεσία έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως ως το καλύτερο σημείο για τη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέαμα και πάθος σε πρώτο πλάνο… Θα εκπροσωπηθούν πάνω από 35 χώρες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Αυστραλία, με δυναμική εμφάνιση 6 καταξιωμένων εθνικών ομάδων στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Οι αντίπαλες ομάδες επιδιώκουν τα υψηλά σκορ στη διοργάνωση που βραβεύθηκε από τα Marketing Awards και τα Fitness Awards ως το καλύτερο event αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης CEV στην ετήσια έκθεση της αξιολόγησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ίου ως την καλύτερη διοργάνωση στην κατηγορία «Futures». Και βέβαια, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να κάνουν διακοπές στο νησί και ταυτόχρονα να αθληθούν θα «στηθεί» πλήρως οργανωμένο προπονητικό camp. Τέλος, τη διοργάνωση θα πλαισιώσει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως η θεαματική συναυλία των Onirama.

Η Ίος πρωταγωνίστρια

Σε αυτό το παγκόσμιο αθλητικό meeting o Όμιλος Calilo, που δραστηριοποιείται στην Ίο από το 2013 με επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, παρέχει δυναμικά την υποστήριξή του ως συνέχεια της φιλοσοφίας και της έμπνευσής του για την αναβαθμισμένη θέση της Ίου στα διεθνή δρώμενα. Έτσι, γίνεται για ακόμη μία χρονιά «Μέγας Χορηγός» της διοργάνωσης που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ταξιδιωτών και θα τονώσει τον αθλητικό τουρισμό της Ίου με πολλαπλά οφέλη και για την τοπική κοινωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι
ασύγκριτες ομορφιές του νιώτικου τοπίου,
η παρθένα φύση και η απαράμιλλης
αισθητικής αρχιτεκτονική θα αποτελέσουν
πόλο έλξης για τους επισκέπτες, ενώ η
μοναδική φιλοξενία του νησιού θα γίνει
αφορμή και για μελλοντικές αποδράσεις.
Καθόλου τυχαία δεν έχει σκαρφαλώσει η
Ίος στην κορυφή της λίστας των προορισμών
αθλητικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε, ως
προς αυτό έχει συμβάλλει καίρια και ο
Όμιλος Calilo
με τις συντονισμένες προσπάθειες και
τη στήριξη των αθλητικών θεσμών όλα
αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, έχει θέσει
υψηλά πρότυπα για τις υπόλοιπες Κυκλάδες
και παράδειγμα προς μίμηση, ενώ αποτελεί
έμπνευση και για τους νέους του τόπου.

Όπως αναφέρει και η κ. Βασιλική Πετρίδου: «Για εμάς η διοργάνωση για μια ακόμη χρονιά ενός παγκόσμιου τουρνουά beach volley, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία, δίνοντας παράλληλα περισσότερα κίνητρα σε κάποιον να επισκεφτεί το νησί μας. Με δεδομένο ότι η Ίος είναι ένα νησί, που δεν έχει αεροδρόμιο και οι μετακινήσεις πλέον έχουν γίνει πολύ δύσκολες, η διοργάνωση ενός παγκόσμιου αθλητικού ραντεβού, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για όλο το νησί, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, και ιδιαίτερα στη νεολαία, να ανακαλύψουν και άλλες πτυχές του νησιού πέρα από τη νυχτερινή διασκέδαση, όπως είναι η εμπειρία που προσφέρει αυτή η ξεχωριστή «γιορτή» του παγκόσμιου beach volley».

Τέλος, ο Δήμος και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αγκάλιασαν την επιτυχημένη αυτή αθλητική διοργάνωση με τον Δήμαρχο Ιητών, κ. Γκίκα Γκίκα να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Η Ίος διαθέτει τις δυνατότητες για ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού. Ήδη γίνονται σταθερά βήματα ανάπτυξης του προορισμού σε διαφορετικά επίπεδα με τη συμβολή του δήμου, με στόχο τη διεύρυνση των αγορών ενδιαφέροντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη στόχευση σε ταξιδιώτες με ποιοτικά και ειδικά ενδιαφέροντα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καρδιά του beach volley αυτό το καλοκαίρι χτυπά στην Ίο! Απολαύστε ένα τετραήμερο σπάνιο αθλητικό θέαμα, χαρείτε τα καταγάλανα νερά και αφεθείτε στη μαγεία του νησιού!


Πηγή