Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Καταφέραμε να μείνουμε ήρεμοι»

«Καταφέραμε να μείνουμε ήρεμοι»

Σφαιρόπουλος: Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας

Ευχαριστημένος με τη νίκη επί της Νίζνι Νόβγκοροντ, αλλά και γενικά από τον πρώτο γύρο του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας, ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως στο συγκεκριμένο ματς η ομάδα του απέδειξε πως έχει και επιθετικό ταλέντο, ενώ ανέφερε πως σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ηρεμία καθ’ όλη τη διάρκεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις κόντρα στη Νίζνι, ειδικά στο γήπεδο τους είναι εξαιρετικοί. Διαθέτουν πολλούς καλούς παίκτες και κατά τη γνώμη μου είναι μια σπουδαία επιθετική ομάδα με πολύ ταλέντο. Εμείς θέλαμε να είμαστε αμυντικά αφοσιωμένοι σε κάποιους παίκτες της Νίζνι, κάποιες στιγμές το κάναμε και άλλες όχι, το σημαντικό είναι πως ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Παλέψαμε σε όλο το ματς έχοντας μια καλή επιθετική βραδιά. Επιθετικά παίξαμε καλά σε όλο το παιχνίδι και όταν στο τέλος παίξαμε και καλή άμυνα, δεχτήκαμε μόλις 16 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήραμε το ματς.

Όταν σκοράρεις 50 σε ένα ημίχρονο και 91 σε όλο το ματς, εκτός έδρας, είναι κάτι που κρατάς, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Η ομάδα μας έδειξε σήμερα ότι έχει πολύ ταλέντο και στην επίθεση. Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με ένα καλό παιχνίδι, μια καλή νίκη, αλλά υπάρχει ακόμη ένας γύρος και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι γιατί όλα μπορεί να συμβούν. Πρέπει να συνεχίσουμε προσηλωμένοι στον στόχο, να είμαστε σοβαροί και να δουλεύουμε σκληρά, να κοιτάμε μπροστά».

Για το τι είπε στους παίκτες του όταν η ομάδα του βρέθηκε στο -8 στο τρίτο δεκάλεπτο: «Σε όλο το παιχνίδι προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ήρεμους τους παίκτες, γιατί ήταν εκνευρισμένοι λόγω της άμυνας τους. Ήξεραν ότι η Νίζνι είναι καλή επιθετικά και αυτό τους δημιούργησε μια νευρικότητα με τα συνεχόμενα εύστοχα σουτ των αντιπάλων. Προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε και το καταφέραμε».

Για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας, είναι πάντα ικανός να σκοράρει κρίσιμους πόντους ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Πηγή: sport-fm.gr