Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Καθάρισε» και το Ρέθυμνο

«Καθάρισε» και το Ρέθυμνο

Με σπασμένα φρένα ο Ολυμπιακός κέρδισε 80-60

Την δέκατη έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, που συνάντησε σθεναρή αντίσταση για 25 λεπτά από το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, αλλά βρήκε και πάλι τη λύση.

Με την άμυνά τους σε καλύτερα επίπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, τον Σλούκα μαγικό με Double double και τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι να τον ακολουθούν, οι «ερυθρόλευκοι νίκησαν 80-60 και σκέφτονται πλέον τον «τελικό» για το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με την Φενέρμπαχτσε τη προσεχή Παρασκευή.

Ο αγώνας

Το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αμυντική νωθρότητα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα και με προσωπικά καλάθια του Κάνσιλ, προηγήθηκε 8-4 στο 3΄ και 21-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι φωνές του Σφαιρόπουλου αφύπνισαν τους παίκτες των γηπεδούχων, που άρχισαν να έχουν περισσότερη διάθεση. Με οδηγό στο σκοράρισμα τον Ντάρντεν και τον Σλούκα εξαιρετικό στα οργανωτικά και επιθετικά του καθήκοντα, ο Ολυμπιακός μείωσε αρχικά σε 25-22 στο 13΄, αφού οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι εύστοχοι.

Ακολούθησε επί μέρους 11-1 από τους «ερυθρόλευκους», με πιεστική άμυνα και καλάθια στον αιφνιδιασμό για το 33-26 στο 15΄. Δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι που έβρισκαν πόντους και από τον Πρίντεζη διατηρούσαν το +7 (39-32). Ο Σλούκας έκανε πράματα και θάματα, ο Ολυμπιακός άρχισε να προσφέρει και θέαμα, παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι, προέβαλαν αντίσταση. Χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ και τα καλάθια των Κράβιτς, Καλαμπόκη, έμειναν κοντά στο σκορ στο ημίχρονο (43-37).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το παιχνίδι και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, με το Ρέθυμνο να αντιστέκεται, αλλά τον Πρίντεζη να συνεχίζει δυναμικά στην επίθεση (54-46 στο 26΄). Οι φιλοξενούμενοι χωρίς τον Κάνσιλ που αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ έχασαν μέρος της δύναμής τους και έκαναν τη χειρότερη μέχρι εκείνο το σημείο επιθετικά συγκομιδή τους με 13 πόντους. Έτσι ο Ολυμπιακός, αύξησε τη διαφορά στο +11 (61-50), παίζοντας για κάποιο διάστημα και με τους δύο σέντερ του (Χάντερ-Ντάνστον) στην πεντάδα.

Οι γηπεδούχοι, απλοποίησαν περισσότερο τα πράγματα στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, όπου με πολύ καλή άμυνα, συνεχόμενους αιφνιδιασμούς και μακρινά σουτ του Λοτζέσκι, εκτόξευσαν τη διαφορά στους 19 πόντους (73-54 στο 35΄). Το Ρέθυμνο πέταξε στην κυριολεξία… λευκή πετσέτα και έτσι ο Ολυμπιακός «σφράγισε» τη νίκη με το τελικό 80-60.

Πηγή: sport-fm.gr