Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Κόκκινος «τυφώνας» σάρωσε την χώρα των Βάσκων

Κόκκινος «τυφώνας» σάρωσε την χώρα των Βάσκων

Ο Ολυμπιακός υπέταξε με 82-76 την Λαμποράλ Κούτσα

Σε μία έδρα όπου πριν από λίγους μήνες είχε ηττηθεί ο Ολυμπιακός έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος και σάρωσε τους Βάσκους της Λαμποράλ Κούτσα μέσα στο σπίτι τους με 82-76. Έτσι οι πειραιώτες παρέμειναν αήττητοι στη φάση του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από νωρίς μπροστά στο σκορ, με σωστές επιθετικές επιλογές και συμπαγή άμυνα, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τα αστέρια του, ενώ ήταν και σχεδόν άψογοι από τη γραμμή των βολών (19/20). Έτσι, η διαφορά έφτασε στην τρίτη περίοδο ακόμα και στους 18 πόντους, πριν οι γηπεδούχοι απαντήσουν με ένα σερί 10-0, απειλώντας να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ωστόσο, δύο κρίσιμα τρίποντα του πολύτιμου Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν ξανά τη διαφορά, και στην τελευταία περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδος δε δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν τη νίκη.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης με 19 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μάντζαρης, με 14 πόντους και 3/3 τρίποντα. Πολύ καλός και ο Χάντερ με 17 πόντους, ενώ ακόμα 15 πρόσθεσε ο Πρίντεζης. Για τη Λαμποράλ, ο Τζέιμς έπαιζε σχεδόν μόνος του, τελειώνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους, ενώ ο Μπουρούσης έμεινε στους 12.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στο Top-16, την επόμενη Παρασκευή (15/1) στο ΣΕΦ, με αντίπαλο την Μπάμπεργκ.