Παρασκευή , 1 Δεκέμβριος 2023
Κοντονής: Δεν υπήρξε συμφωνία

Κοντονής: Δεν υπήρξε συμφωνία

«Σε περίπτωση ποδοσφαιρικού “grexit”, την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ»

Εποικοδομητική και ειλικρινή χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε: «Είχαμε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, όμως δεν υπήρξε συμφωνία. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν ως προϋπόθεση την άρση της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο εμείς αποφασίσαμε να διακόψουμε για λόγους ασφαλείας».

Επίσης, ο κ. Κοντονής διέψευσε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού “grexit”, την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ που κίνησε τη σχετική διαδικασία. «Θα περιμένουμε τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσουμε» επισήμανε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ακόμη ότι στη συνάντηση η ΕΠΟ του πρότεινε να πάρει πίσω την απόφαση ματαίωσης του κυπέλλου και η ίδια η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εμείς δεν παίρνουμε θέση, αφού θα πρόκειται για μια μονομερή απόφαση της ΕΠΟ» υπογράμμισε.