Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

La Liga: Παρθενική ήττα για τη Ρεάλ Μαδρίτης από την τρομερή Ράγιο Βαγιεκάνο

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος τις τελευταίες εβδομάδες, και το βράδυ της Δευτέρας υπέστη δεύτερη σερί γκέλα στο πρωτάθλημα κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε με 3-2 γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με ανατροπή και παράλληλα έπεσε απο τη κορυφή της LaLiga (στο -2 από Μπαρτσελόνα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απέναντι σε μια άκεφη Ρεάλ που ολοκλήρωσε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση της φετινής περιόδου. Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στο χορτάρι, έχτιζαν τις επιθέσεις τους με υπομονή από την άμυνα και το πρώτο γκολ δεν άργησε να καταφθάσει. Έπειτα από γύρισμα στην περιοχή του… πρώην Μπλάνκο, Φραν Γκαρθία, ο Κομεσάνα έπιασε μονοκόμματο σουτ από ιδανική θέση και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κουρτουά για το 1-0 μόλις στο 4΄.

Το ημίωρο κυλούσε με τη Ράγιο ως απόλυτο αφεντικό σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, όμως από το… πουθενά η Ρεάλ κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Αρχικά – κι αφού είχε σπαταλήσει την πρώτη της ευκαιρία στο ματς με τον Ροντρίγκο (32΄) – ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς (37΄), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιλιτάο νίκησε άπαντες στο κόρνερ και έγραψε το 2-1 με καρφωτή κεφαλιά.

Η Ράγιο βρήκε απάντηση σχεδόν αμέσως. Στο 44΄και έπειτα από κάκιστη αμυντική αντίδραση των Μερένγκες, ο Αλβάρο έπιασε δυνατό σουτ στην περιοχή και εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Κουρτουά για το 2-2.

Οι ευκαιρίες των Βινίσιους και Ροντρίγκο σε 45+3΄και 48΄ αντίστοιχα έδειξαν προς στιγμήν πως η Ρεάλ άρχισε να συνέρχεται. Ωστόσο, ο χρόνος κυλούσε χωρίς γκολ, με αποκορύφωση τις έντονες διαμαρτυρίες του Ιραόλα για ένα κόρνερ (!) που τελικά οδήγησε και στην αποβολή του. Ακόμα και χωρίς προπονητή στον πάγκο, η Ράγιο ήταν αποφασισμένη για τη νίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 66΄ο Καρβαχάλ έκανε χέρι στην περιοχή, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα μετά από παρέμβαση του VAR και ο Τρέχο νίκησε τον Κουρτουά στη δεύτερη προσπάθεια (δόθηκε επανάληψη) για το 3-2 (68΄).

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 89΄σε εξ επαφής τελείωμα του Ροντρίγκο, όμως η μοίρα της έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την εκπληκτική Ράγιο να κάνει τη ζημιά και στην τελευταία του Big-3 (είχε κόψει βαθμούς επίσης από Μπάρτσα και Ατλέτικο) και τη Ρεάλ να πέφτει για πρώτη φορά από την κορυφή μετά το νικηφόρο Clasico.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της LaLiga

Τζιρόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Χετάφε-Κάντιθ 0-0

Βαγιαδολίδ-Ελτσε 2-1

Θέλτα-Οσασούνα 1-2

Μπαρτσελόνα-Αλμερία 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 1-1

Σοσιεδάδ-Βαλένθια 1-1

Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα 0-2

Μπέτις-Σεβίλη 1-1

Ράγιο Βαγεκάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 34

Ρεάλ Μαδρίτης 32

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ατλέτικο Μαδρίτης 24

Μπέτις 24

Οσασούνα 23

Σοσιεδάδ 23

Αθλέτικ Μπιλμπάο 21

Ράγιο Βαγεκάνο 21

Βιγιαρεάλ 18

Βαγιαδολίδ 17

Βαλένθια 16

Μαγιόρκα 16

Χετάφε 14

Τζιρόνα 13

Αλμερία 13

Εσπανιόλ 12

Σεβίλη 11

Θέλτα 11

Κάντιθ 11

Ελτσε 4


Πηγή