Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

L’Équipe: «Ποινή 28μηνης φυλάκισης στον πρόεδρο της Παρί Αλ Κελαϊφί πρότεινε το ελβετικό δικαστήριο»

Το ελβετικό δικαστήριο της Μπελινζόνα πρότεινε ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, για το σκάνδαλο του FIFAgate.

Η πρόταση αυτή, ήρθε σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που εκκρεμεί εναντίον του Καταριανού ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν από το φθινόπωρο του 2020.

Σύμφωνα με την «Equipe», το ελβετικό δικαστήριο ζήτησε τη φυλάκιση του ισχυρού άνδρα των Παριζιάνων και της BeIN Media κατά την εκδίκαση της έφεσης για το σκάνδαλο υποκινούμενης διαχείρισης στη FIFA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπόθεση στην οποία συγκατηγορείται και ο εκ των πρώην διευθυντικών στελεχών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Γιερόμ Βάλκε. Στον τελευταίο η εισαγγελική πρόταση ήταν ποινή κάθειρξης 35 μηνών.

Προσφορά 50.000 ευρώ της Παρί στα παιδιά της Ουκρανίας

Την ίδια ώρα, το ποσό των 50.000 ευρώ προσέφερε η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, ως πρώτη οικονομική βοήθεια ενίσχυσης των παιδιών της Ουκρανίας, μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (08/03) η γαλλική ομάδα.

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την αγορά και τη διανομή 9.000 πακέτων που θα περιλαμβάνουν προϊόντα υγιεινής και διατροφής, συμπεριλαμβανομένου γάλακτος σε σκόνη, πάνες, σαπούνι, ακόμη και φαρμακευτικά σκευάσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πακέτα θα αγοραστούν σε χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία από τους εταίρους της γαλλικής Secours Populaire, η οποία συνεργάζεται για περισσότερα από έξι χρόνια με το ταμείο χορηγίας της Παρί Σεν Ζερμέν» ανέφερε η ανακοίνωση της παριζιάνικης ομάδας.

Την τελευταία εβδομάδα, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει πολλαπλασιάσει τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Στη Γαλλία, η Λιόν δώρισε 50.000 ευρώ στη Unicef για να βοηθήσει τα παιδιά, ενώ η Premier League, δήλωσε την Τρίτη (08/03) ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες (1,2 εκατομμύρια ευρώ) για ανθρωπιστική βοήθεια».


Πηγή