Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Η Λέστερ πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου νικώντας την Έβερτον

Η Λέστερ πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου νικώντας την Έβερτον

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή και τη φιέστα

Τα παραμύθια, λέει, θέλουν happy end. Και αυτό της Λέστερ δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό τέλος.

Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της για φέτος (παίζει την τελευταία αγωνιστική με την Τσέλσι στο Λονδίνο), η απίστευτη ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι πανηγύρισε στο πάρτι τίτλου με… καλεσμένη την Έβερτον μια άνετη νίκη (3-1) και μέσα σε πανζουρλισμό, αλλά και έντονη συγκίνηση, σήκωσε την κούπα, αποχαιρετώντας τους… τρελαμένους οπαδούς της!

Στο κατάμεστο King Power Stadium, οι «μπλε» δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στα «ζαχαρωτά», το γκολ -της τιμής- των οποίων, μάλιστα, πέτυχε ο Μιραλάς στο 88’ και μάλιστα, ήταν και το πιο ωραίο του ματς!

Το όνομα του Βάρντι δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από τον πίνακα των σκόρερ, με τον άγγλο επιθετικό να «χτυπάει» δις, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6’ με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας και πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 65’. Επτά λεπτά αργότερα, ωστόσο, αστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η Λέστερ, χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει χατ-τρικ και να «πιάσει» τον Κέιν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ (έχει 24 έναντι 25 του επιθετικού της Τότεναμ).

Αυτό, μάλιστα, ήταν το 13ο φετινό πέναλτι για τους «μπλε», που έχουν στήσει την μπάλα στα 11 βήματα περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα της Premier League, ισοφαρίζοντας, δε, την… επίδοση της Κρίσταλ Πάλας από τη σεζόν 2004/2005!

Στο ενδιάμεσο, στο 33’, ο Άντι Κινγκ, που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά τον τίτλο στη League 1, την Championship και την Premier League με την ίδια ομάδα(!), είχε γράψει το 2-0, «καθαρίζοντας» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, που με το τελευταίο σφύριγμα πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά, μαζί με τους οπαδούς τους, τον τρομερό άθλο τους, σηκώνοντας μέσα σε πανδαιμόνιο την κούπα της Premier League!

leicester6leicester1leicester2leicester3leicester4leicester5

Πηγή: sport-fm.gr