Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Μαρκόπουλος: «Είχαμε συγκέντρωση και πάθος»

Μαρκόπουλος: «Είχαμε συγκέντρωση και πάθος»

Θετική πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ στο Eurocup

Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του νίκησαν σε μια πολύ δύσκολη έδρα και στάθηκε στον έλεγχο του ρυθμού και την άμυνα, φοβάται την κούραση που υπάρχει, ενόψει και των συνεχόμενων αγώνων που έρχονται και ζήτησε συγκέντρωση για τη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η συγκέντρωση που είχαν για 50’ και το πάθος που είχαν για τη νίκη μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα, η οποία προέρχονταν από μεγάλες νίκες και, σίγουρα, σε μία πολύ “καυτή” έδρα. Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή και είναι σημαντικό ότι στο τέλος υπήρχε κόσμος που μας χειροκρότησε.

Όσον αφορά για το παιχνίδι, προσπαθήσαμε μέσα από την άμυνά μας να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και, από εκεί και πέρα, να δούμε πως θα φτάσουμε στο αντίπαλο καλάθι. Τις περισσότερες φορές το πετύχαμε και η άμυνά μας ήταν αρκετά δυνατή και μας έδινε τη δύναμη να συνεχίσουμε στην επίθεση. Ξέρω ότι οι παίκτες είναι κουρασμένοι, ξέρουν κι αυτοί ότι έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε για να διαχειριστούμε και τη νίκη και την κούραση.

Βάλαμε δύο μεγάλα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο, τα παιδιά είχαν εμπιστοσύνη και “ανέβασαν”και την ενέργειά τους στην άμυνα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, πολύ ευχαριστημένος και από την προσπάθεια των παιδιών, αλλά θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί στα επόμενα παιχνίδια».

Από την πλευρά του, ο Ουφούκ Σαρίτσα τόνισε πως: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Πριν από το παιχνίδι, είχα πει στους παίκτες μου ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία εξαιρετική ομάδα και θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε. Στις δύο πρώτες περιόδους, δουλέψαμε αρκετά καλά, δεν ήταν ανάλογη η συνέχεια και, ειδικά, ο τρόπος με τον οποίο τελειώσαμε το παιχνίδι.

Δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε σωστές επιθέσεις, γιατί χάσαμε αρκετές φορές την μπάλα και, ουσιαστικά, κάναμε “δώρο” στον ΠΑΟΚ αυτό το αποτέλεσμα, γιατί έπρεπε να νικήσουμε. Έχουμε κι άλλα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτό το λάθος που έγινε σήμερα».

Πηγή: sport-fm.gr