Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Με 8 στα 8 για το… όνειρο

Με 8 στα 8 για το… όνειρο

Μπέρνλι – Αρσεναλ 0-1

Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ευκαιρίες με το σταγονόμετρο, υπεροχή χωρίς ουσία, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σημασία για την Αρσεναλ, αφού ένα γκολ του Ράμσεϊ στο 12′ ήταν αρκετό να της δώσει τους βαθμούς της νίκης, να σιγουρέψει την θέση της στην τετράδα, αλλά και να κρατήσει ζωντανά τα όνειρα τίτλου. Αλλωστε, με το αποψινό τρίποντο βρέθηκε στο -4 από την κορυφή, αν και η Τσέλσι έχει δυο ματς λιγότερα. Η ομάδα του Βενγκέρ πέτυχε την 8η διαδοχική νίκη, κάτι που γίνεται φέτος για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας στο 2015, ενώ κέρδισε για πρώτη φορά έπειτα από το 1970 τη Μπέρνλι εκτός έδρας.

Το 2003-04 οι «Invincibles» του Αρσέν Βενγκέρ είχαν φτάσει τις εννέα διαδοχικές νίκες, κάτι που θα επιδιώξουν να κάνουν ξανά στον… τελικό της 26ης Απριλίου με την Τσέλσι εντός έδρας. Με την ψυχολογία στα ύψη οι Λονδρέζοι πάνε την επόμενη εβδομάδα στο «Γουέμπλεϊ» για τον ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στη Ρέντινγκ. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι το πάλεψαν, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν καμία επιθετική λύση. Ετσι, έμειναν στην προτελευταία θέση και στο -2 από τη ζώνη παραμονής.

Δυνατό ξεκίνημα, γρήγορος ρυθμός και δυο καλές φάσεις, μια για κάθε ομάδα άφησαν υποσχέσεις για το υπόλοιπο του ματς. Ο Οσπίνα πρόλαβε τον Βόουκς και έσωσε την εστία του, ενώ στη συνέχεια ο Αλέξις Σάντσες δεν μπόρεσε από καλή θέση να πετύχει το γκολ. Ωστόσο, στο 12′ ο Ράμσεϊ στην 150η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Στην ίδια φάση, ο Αλέξις δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα δυο φορές, ο Ζιρού νικήθηκε από τον Χίτον, ωστόσο ο Ουαλός με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0. Ενα φάουλ του Καθόρλα που πέρασε μόλις άουτ στο 25′ ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στη συνέχεια του α’ μέρους. Η Αρσεναλ είχε κατοχή, όχι όμως ουσία. Η Μπέρνλι έπαιξε σκληρά, εκμεταλλευόταν το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι δεν έμπαιναν δυνατά στις φάσεις και έτσι προσπαθούσε να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η μπάλα δεν έφτανε ποτέ στον Ζιρού, ο οποίος ήταν απομονωμένος στην επίθεση. Η Μπέρνλι προσπάθησε να φανεί απειλητική με τον Ιγκς, αλλά δεν κατάφερε κάτι. Στο 66′ η Αρσεναλ είχε την πρώτη… υποψία φάσης, ο Οζίλ άφησε στον Ράμσεϊ, ο οποίος όμως δεν έκανε καλό τελείωμα. Η Αρσεναλ φάνηκε πιο κινητική με την είσοδο του Γουέλμπεκ στο 81′ με τον διεθνή φορ, ένα λεπτό αργότερα να βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά να μην πλασάρει σωστά. Η Μπέρνλι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και η Αρσεναλ πήρε τη νίκη που την κρατά ζωντανή στη μάχη του τίτλου…

Μπέρνλι: Χίτον, Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Μι, Μπόιντ, Άρφιλντ, Τζόουνς (90’+3’ Τέιλορ), Μπαρνς, Βόουκς, Ινγκς

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ, Αλέξις (90’+3’ Τσέιμπερς), Ζιρού (81’ Γουέλμπεκ)

Πηγή: gazzetta.gr