Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Να… κλάψει ή να γελάσει;

Να… κλάψει ή να γελάσει;

Τα πάνω κάτω στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα – Στο 2-2 το σκορ

Στο ημίχρονο ήταν μπροστά με δύο γκολ (χάρη σε ισάριθμα τέρματα του… killer Μπεργκ). Ο Παναθηναϊκός πήγαινε ολοταχώς για τη νίκη στην άδεια Λεωφόρο.

Στην επανάληψη, όμως, ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε «τσαγανό» και πήρε αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας των δύο ομάδων.

Με τον άλλο… killer Μπαράλες να το παίρνει πάνω του (με εξαιρετική κεφαλιά και κερδισμένο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ), οι Αρκάδες στο… άψε-σβήσε έφεραν τα πάνω-κάτω και έφυγαν δικαίως απ’ το Απόστολος Νικολαΐδης με το τελικό 2-2.

Στους 59 βαθμούς πλέον το τριφύλλι (7 τελικές) και στο -8 απ’ τον Ολυμπιακό, στους 52 οι φιλοξενούμενοι (23 τελικές) σε μια «πρόβα» για το τι θα ακολουθήσει στα πλέι οφ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

Το ματς:

Ορισμένες φορές το ποδόσφαιρο είναι… απλό. Τόσο απλό που αρκεί μια «όμορφη» συνεργασία για να έρθουν τα γκολ. Με το… καλημέρα, λοιπόν, ο Γιάννης Αναστασίου αισθάνθηκε δικαιωμένος απ’ την επιλογή των Χουχούμη-Κλωναρίδη, αφού αμφότεροι είχαν μεγάλο μερίδιο στο να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα απ’ τον Μπεργκ (μετά από εξίσου ωραία ντρίμπλα) για το 1-0 του Παναθηναϊκού στο 6’ (κι ενώ ήδη είχαμε 5 τελικές στο ματς)! Κι εκεί που θα ‘λεγες πως το τριφύλλι θα «χτίσει» πάνω σε αυτό, χωρίς λόγο… έκατσε πίσω. Έδωσε χώρο στον Αστέρα Τρίπολης. Και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με σουτ να «πυροβολούν» την εστία του Στιλ (με Γιαννιώτα και Μάσα).

Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και διογκωνόταν το πρόβλημα των πράσινων που είχαν χάσει πλήρως τον άξονα και δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον γοργό ρυθμό που έδιναν οι Αρκάδες. Ενδεικτικό πως έπρεπε να φτάσουμε στο ημίωρο για μια τελική του Παναθηναϊκού, με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει το σουτ του Μπεργκ (με δύο κινήσεις). Το… μομέντουμ του αγώνα -παρά το προβάδισμα του τριφυλλιού- έδειχνε Αστέρα. Και το «σφυροκόπημα» συνεχίστηκε με τα πολύ καλά σουτ των Ιγκλέσιας και Μάσα να μην βρίσκουν για λίγο στόχο! Και εκεί που δεν φαινόταν πως οι παίκτες του Αναστασίου μπορούν να απειλήσουν, ο Ζέκα έκανε τη βαθιά μπαλιά στις καθυστερήσεις, ο Μουνάφο δεν υπολόγισε σωστά και ο Μπεργκ από πλάγια και φάτσα με τον γκολκίπερ δεν… συγχώρησε για κανένα λόγο, δίνοντας… αέρα στην ομάδα του!

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο προβάδισμα, η εικόνα του όμως δεν ήταν καλή. Και παρά το ότι οι Αρκάδες βρίσκονταν πίσω με δύο τέρματα, δεν παράτησαν επ’ ουδενί το ματς. Κάθε άλλο. Και έστειλαν το «μήνυμα» πως… είναι εδώ με το «ξερό» σουτ του Γιαννιώτα που σταμάτησε στο δοκάρι. Η κυριαρχία του Αστέρα συνεχιζόταν, ο Αναστασίου έβλεπε το πρόβλημα και γι’ αυτό έριξε τον Δώνη μπας και συμμαζέψει τα κακώς κείμενα. Στο 68’ όμως ήρθε αυτό που δικαιούταν η ομάδα του Βεργέτη. Με τον εκπληκτικό φέτος Μπαράλες να μπαίνει ανάμεσα σε Ταυλαρίδη-Σίλντενφελντ και με φοβερή κεφαλιά να ξαναβάζει στο κόλπο την ομάδα του (2-1).

Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα έγινε η… επαναφορά! Με τον Αργεντινό φορ να κερδίζει το πέναλτι απ’ τον «Σίφο» και να εκτελεί στη συνέχεια τον Στιλ για το 2-2 απέναντι σε έναν κακό και «υπνωτισμένο» Παναθηναϊκό που μοιραία… επέτρεψε στον Αστέρα να διεκδικήσει βαθμούς στη Λεωφόρο. Όταν πήγε να… ξυπνήσει το τριφύλλι ήταν πλέον αργά και (μάλλον) δεν υπήρχε η ψυχολογία για να γυρίσει εκ νέου το ματς. Ενδεικτικό της εικόνας ήταν πως ουσιαστικά στο δεύτερο 45λεπτο είχε μόλις μια τελική σε κοντινή κεφαλιά του Ταυλαρίδη. Και προς το τέλος περισσότερο… ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνονται οι πράσινοι που είδαν τον Στιλ να αρνείται το χατ-τρικ στον Μπαράλες (σε νέα εξαιρετική κεφαλιά), κρατώντας το 2-2!

Πηγή: sport-fm.gr