Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
«Nα σκοράρουμε στα πρώτα είκοσι με τριάντα λεπτά»

«Nα σκοράρουμε στα πρώτα είκοσι με τριάντα λεπτά»

Ένα γρήγορο γκολ κόντρα στη Μάλμε θέλει ο Μιλιβόγιεβιτς

Να δείξει από την πρώτη στιγμή πως θέλει τη νίκη και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Αυτά είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Μάλμε υποστήριξε ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς σε συνέντευξή του στην κάμερα της Nova.

Σχετικά με το άλλο παιχνίδι του ομίλου (Γιουβέντους – Ατλέτικο) το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει –ως ένα σημείο και την πρόκριση των ερυθρολεύκων στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ- ο Μιλιβόγιεβιτς στάθηκε στον… Σιμεόνε.

«Νομίζω πως με έναν προπονητή σαν τον Σιμεόνε, με την νοοτροπία που έχει, όπως βλέπω τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί να νικήσει κάθε ομάδα», υποστήριξε ο σέρβος μέσος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς ενόψει του αγώνα με την Μάλμε:

-Στην Ευρώπη έχετε αξιοποιήσει φέτος την έδρα σας στον απόλυτο βαθμό, νικώντας Ατλέτικο και Γιουβέντους. Ο κόσμος θα σας δώσει την ώθηση για να πάρετε ένα ακόμη τρίποντο στον αγώνα με την Μάλμε και να συνεχίσετε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

“Είναι βέβαιο πως θα μας βοηθήσουν, όπως κάνουν σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία. Αλλά όπως είναι η κατάσταση τώρα, δεν είναι όλα στο χέρι μας. Αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο εμάς. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Ίσως οι καταστάσεις μάς βοηθήσουν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν όχι, θα περάσουμε στο Europa League. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας”.

-Που θεωρείς πως θα κριθεί ο αγώνας με την πρωταθλήτρια Σουηδία;

“Για εμένα θα χρειαστεί από τα πρώτα λεπτά να δείξουμε στην αντίπαλη ομάδα ότι θέλουμε τη νίκη. Θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε τη Μάλμε γιατί στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Είναι βέβαιο πως θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αλλά νομίζω πως το κλειδί θα είναι να σκοράρουμε στα πρώτα είκοσι με τριάντα λεπτά. Έτσι, θα γίνει πιο εύκολο για εμάς”.

-Το γεγονός πως έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Σουηδίας, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της αντιπάλου σας;

“Δε ξέρω. Ίσως, ίσως. Γιατί τώρα δεν έχουν αγώνες αλλά μόνο προπονήσεις. Δεν ξέρω, ίσως. Αλλά θα έρθουν χωρίς να έχουν να χάσουν τίποτα. Εμείς μπορούμε να χάσουμε τα πάντα”.

-Ελπίζεις πως η Ατλέτικο μπορεί να νικήσει μέσα στην Ιταλία την Γιουβέντους, ώστε σε συνδυασμό με μία δική σας επιτυχία να βρεθείτε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ;

“Νομίζω πως με έναν προπονητή σαν τον Σιμεόνε, με την νοοτροπία που έχει, όπως βλέπω τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί να νικήσει κάθε ομάδα. Το ελπίζω. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν βρίσκεται στα χέρια μας. Χρειάζεται μόνο να κοιτάζουμε τον εαυτό μας. Το τι θα συμβεί, θα το δούμε μετά το τέλος των αγώνων”.

-Σε προσωπικό επίπεδο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως προσαρμόστηκες άμεσα στη νέα σου ομάδα. Πως το εξηγείς αυτό;

“Οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε πολύ, όπως επίσης ο προπονητής και το προσωπικό με βοηθάνε. Νομίζω πως βρήκα τον εαυτό μου σε αυτό το στιλ παιχνιδιού. Είναι η θέση μου να παίζω μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Προσπαθούμε να παίξουμε με πάσες. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Τώρα είμαι καλά”.

-Πλέον, στα μάτια των φίλων του Ολυμπιακού, μοιάζεις με μαραθωνοδρόμο.

“Δεν ξέρω. Προσπαθώ να δίνω σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο εαυτό μου και τα πάντα για αυτήν την ομάδα. Τι μπορώ να πω. Μόνο αυτό. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο και να δώσω το καλύτερο στο παιχνίδι”.

-Θα ήθελες να παραμείνεις στον Ολυμπιακό για χρόνια πολλά;

“Ναι, μου αρέσει αυτός ο σύλλογος. Νιώθω άνετα εδώ με τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο σύλλογο. Με τους συμπαίκτες μου νιώθω καλά. Αλλά επίσης δεν είναι στο χέρι μου αυτό το πράγμα”.

-Και ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τηλεοπτικώς τον αγώνα με την Μάλμε από τα κανάλια novasports, αλλά και για όσους θα βρεθούν στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου.

“Να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε στο μέλλον μερικά προβλήματα που έχουμε. Είμαι σίγουρος θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να επιστρέψουμε σε μία θετική πορεία”.

Πηγή: Sport-fm.gr