Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Nations League: Νίκη της Γαλλίας στην Πορτογαλία

Nations League: Νίκη της Γαλλίας στην Πορτογαλία

Η Γαλλία νίκησε την Πορτογαλία με 1-0 εκτός έδρας χάρη στο γκολ του Καντέ, ενώ η Ισπανία ισοφάρισε στο 89′ την Ελβετία, αφού ο Σέρχιο Ράμος έχασε δύο πέναλτι.

Το Πορτογαλία – Γαλλία, για τον 3ο όμιλο, ήταν μια επανάληψη του τελικού του Euro 2016, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα. Τότε ήταν οι Πορτογάλοι αυτοί που χάρηκαν, τώρα το έκαναν οι Γάλλοι, οι οποίοι επικράτησαν με το γκολ του Καντέ στο 53ο λεπτό.

Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του ομίλου, η Σουηδία νικούσε την Κροατία με 2-1. Οι Σκανδιναβοί άνοιξαν το σκορ στο 36′ με τον Κουλουσέφσκι και έκαναν το 2-0 στο 45′ με τον Ντάνιελσον, ο οποίος στο 81′ έβαλε και αυτογκόλ, για να μειώσουν σε 2-1 οι φιλοξενούμενοι.

Στον 4ο όμιλο, η Ισπανία, με τον Σέρχιο Ράμος να πραγματοποιεί την 177η εμφάνιση του και να κάνει ρεκόρ, βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Ελβετία από το γκολ του Φρόιλερ στο 26′ και είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με τα ισάριθμα πέναλτι που κέρδισε. Ο Ράμος όμως, ο οποίος μετρούσε 25 σερί εύστοχες εκτελέσεις, αστόχησε τόσο στο 57′ όσο και στο 80′, για να δώσει τελικά τη λύση ο Μορένο στο 89′ (1-1).

Όσο για το άλλο ματς του γκρουπ, η Γερμανία είδε την Ουκρανία να προηγείται στο 12′ με τον Γιάρεμτσουκ, αλλά στη συνέχεια έκανε την ανατροπή με τα γκολ των Σανέ (23′) και Βέρνερ (33′, 64′), επικρατώντας με 3-1.


Πηγή