Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

NBA: Στους τελικούς οι Σέλτικς, επικράτησαν στο Game 7 των Χιτ στο Μαϊάμι [βίντεο]

Με άκρως συναρπαστικό τρόπο ολοκληρώθηκε η σειρά των τελικών στην Ανατολική Περιφέρεια του NBA.

Οι Μπόστον Σέλτικς επικράτησαν με 100-96 των Χιτ στο Μαϊάμι, ;στον έβδομο και τελευταίο τελικό της Περιφέρειας και προκρίθηκαν στους τελικούς του NBA με 4-3, εκεί όπου ήδη περίμεναν να μάθουν τον αντίπαλό τους οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που είχαν «καθαρίσει» εύκολα τη δική τους σειρά για τη Δυτική Περιφέρεια με αντίπαλους τους Ντάλας Μάβερικς (4-1).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορυφαίος για τους «Κέλτες» και MVP των τελικών της Ανατολής ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Τον ακολούθησαν σε απόδοση, οι Τζέιλεν Μπράουν με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και Μάρκους Σμαρτ με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για τους γηπεδούχους, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 35 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 25 πόντους και 11 ριμπάουντ είχε ο Μπαμ Αντεμπάγιο.

Οι τελικοί, αρχίζουν ξημερώματα 3 Ιουνίου με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι Γουόριορς, καθώς είχαν καλύτερη επίδοση στη regular season του NBA. Ωστόσο, οι Σέλτικς φάνηκε ότι δεν ενδιαφέρονται τόσο για την έδρα, καθώς τρεις από τις τέσσερις νίκες τους στους τελικούς της Ανατολής, τις πήραν στο Μαϊάμι.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Σέλτικς είχαν επικρατήσει στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας των Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο. Και εκεί προκρίθηκαν με ακόμη ένα θρίλερ στη σειρά, η οποία επίσης οδηγήθηκε σε επτά ματς (4-3).

NBA: Τα highlights του 7ου τελικού ανάμεσα στους Χιτ και τους Σέλτικς

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή