Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Με το ντέρμπι της Καταλονίας στο προσκήνιο το ισπανικό πρωτάθλημα

Με το ντέρμπι της Καταλονίας στο προσκήνιο το ισπανικό πρωτάθλημα

Το πρόγραμμα της πριμέρα ντιβιζιόν

Το ντέρμπι της Βαρκελώνης (7/12) ξεχωρίζει στην 14η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η πρωτοπόρος Ρεάλ υποδέχεται την Θέλτα (6/12) ενώ η πρωταθλήτρια Ατλέτικο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Έλτσε (6/12).

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Κυριακή την Εσπανιόλ στο ντέρμπι της πόλης Οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από τη δύσκολη νίκη εκτός έδρας επί της Βαλένθια (0-1) με το «χρυσό» γκολ του Μπουσκέτς στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μεσοβδόμαδα νίκησαν την Ουέσκα με 4-0 για το κύπελλο ενώ την Τετάρτη υποδέχονται την Παρί στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρωτιά του έκτου ομίλου.

Από την άλλη η Εσπανιόλ μπορεί να προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες (2-1 τη Λεβάντε στη Βαρκελώνη για το πρωτάθλημα και 0-2 την Αλαβές εκτός έδρας για το κύπελλο), όμως μετράει μόλις τρία τρίποντα στα τελευταία δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ εκτός έδρας στην Πριμέρα, έχει να νικήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Η παράδοσή της στο Καμπ Νου είναι συντριπτικά κατά της, με μία νίκη και 13 ήττες στις τελευταίες 14 επισκέψεις της..

Αγωνιστικά , η Μπαρτσελόνα είναι πλήρης, με μοναδική απουσία αυτή του μακροχρόνιου τραυματία Βερμάελεν. Στον αντίποδα θα λείψει ο Αγκιρέστε λόγω τραυματισμού, ενώ ο Γκονζάλες είναι αμφίβολος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει τη Θέλτα στο Μπερναμπέου το Σάββατο, και θέλει να νικήσει τόσο για να διατηρηθεί στην κορυφή όσο και για να φτάσει τις 18 συνεχόμενες νίκες (ρεκόρ συλλόγου) που θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που έχει η Μπαρτσελόνα. Η Θέλτα προέρχεται από 3 διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, με την τελευταία να είναι για το κύπελλο από τη Λας Πάλμας (ομάδα της Σεγούντα).

Απών από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο Ίσκο λόγω τιμωρίας, με τον Ιγιαραμέντι να αναμένεται να πάρει τη θέση του στο βασικό σχήμα, ενώ εκτός αποστολής θα είναι και ο τραυματίας Λούκα Μόντριτς. Μοναδική απουσία για τη Θέλτα θα είναι ο Ουμπίνια.

Τέλος, η Ατλέτικο ταξιδεύει το Σάββατο στη Βαλένθια για να αντιμετωπίσει την Έλτσε. Οι «ροχιμπλάνκος» θέλουν να νικήσουν ώστε να παραμείνουν κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μεσοβδόμαδα επικράτησαν 3-0 της Λοσπιταλέτ για το κύπελλο ενώ την Τρίτη ταξιδεύουν στο Τορίνο για να αντιμετωπίσουν τη Γιουβέντους στο ματς που θα κρίνει την πρωτιά του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε κακή κατάσταση η Έλτσε (τρίτη από το τέλος στη βαθμολογία με 13 βαθμούς), που αγνοεί τη νίκη εδώ και 3 αγωνιστικές. Μεσοβδόμαδα έμεινε στο 0-0 με τη Βαγιαδολίθ για το κύπελλο.

Αμφίβολος για τους πρωταθλητές Ισπανίας είναι ο Μιράντα ενώ για την ομάδα από την Βαλένθια αμφίβολος είναι ο Ερέρα και απών ο τιμωρημένος Ροντρίγκες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου
Έλτσε – Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Κόρντομπα (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα (21:00)
Λα Κορούνια – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου

Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη (13:00)
Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Γρανάδα – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου
Εϊμπάρ – Αλμερία (18:00)
Λεβάντε – Χετάφε (20:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (15ης) αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
Χετάγε – Μπαρτσελόνα (17:00)
Βαλένθια – Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Κόρντομπα – Λεβάντε (21:00)
Μάλαγα – Θέλτα (23:00)

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Εσπανιόλ – Γρανάδα (13:00)
Σεβίλλη – Εϊμπάρ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ (20:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλτέτικ Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου

Λα Κορούνια – Έλτσε (21:45)

*Το παιχνίδι Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης της 15ης αγωνιστικής, που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω συμμετοχής της «βασίλισσας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πηγή:  Sport-fm.gr