Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 3-1 του Πανιωνίου

Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 3-1 του Πανιωνίου

Πανό των γηπεδούχων οδήγησε σε δύο διακοπές του ματς

Ο Πανιώνιος τον ζόρισε πολύ, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Ατρόμητος, όμως, απάντησε αλά… ιταλικά, με χατ τρικ του Στέφανο Ναπολεόνι, επιβλήθηκε 3-1 των Νεοσμυρνιωτών και έκλεισε από τώρα εισιτήριο για τα πλέι οφ, που θα του εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το ματς στιγματίστηκε από δύο διακοπές, λόγω πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων στις εξέδρες, ενώ υπήρξε ένταση και με το μεγαλομέτοχο της ομάδας, Γιώργο Σπανό.

Ο Ατρόμητος είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μισάωρο και προηγήθηκε στο 37′ με γκολ του Ιταλού, όμως από κει και πέρα ο Πανιώνιος τον στρίμωξε επικίνδυνα, χωρίς να καταφέρει όμως να φανεί αποτελεσματικός. Και πάλι ο Ναπολεόνι έδωσε τη λύση με δύο γκολ στις -16 λεπτών, λόγω της διακοπής- καθυστερήσεις, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Η… αναποτελεσματικότητα του Πανιωνίου τον μπλέκει σε σενάρια υποβιβασμού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου θα αναζητήσει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Το ματς

Πιο αποφασισμένος να περάσει… άνετη τελευταία αγωνιστική μπήκε ο Ατρόμητος, ο οποίος θέλησε να δείξει από νωρίς ότι έχει το πάνω χέρι στο ματς.

Το απέδειξε όμως με μικρή καθυστέρηση, αφού πανό που αναρτήθηκε στις εξέδρες προκάλεσε πεντάλεπτη διακοπή στο παιχνίδι. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης ζήτησε να κατέβει το πανό που καταφέρεται εναντίον της διοργάνωσης, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του Γιώργου Σπανού προς τους οπαδούς, προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Για το πρώτο μισάωρο του ματς οι Περιστεριώτες είχαν την υπεροχή, με κύριο εμπνευστή της επιθετικής δραστηριότητας τον Ναπολεόνι. Ο Ιταλός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 13′, ενώ στο 18′ έπιασε την κεφαλιά προ κενής εστίας, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω απ’ τα δοκάρια. Η τρίτη προσπάθειά του ήταν και… φαρμακερή. Το δυνατό σουτ που έπιασε έξω απ’ την περιοχή του Πανιωνίου κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-0.

Το γκολ όμως φαίνεται πως αφύπνισε τον Πανιώνιο, που συνέχισε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Η πρώτη ουσιαστική απειλή στην εστία του Γκορμπούνοφ ήρθε στο 42′ με δυνατό σουτ του Φούντα μετά από ατομική ενέργεια, που κατέληξε άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπακασέτας σούταρε από κοντά, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ και δύο λεπτά αργότερα ο Μπουμάλ βγήκε από δεξιά, όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η υπεροχή του Πανιωνίου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κυανόλευκοι» στρίμωξαν τον Γκορμπούνοφ στην περιοχή του, με τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε αμυντικά καθήκοντα στην μεγαλύτερη διάρκεια του 45λέπτου -μέχρι, τουλάχιστον, τις καθυστερήσεις.

Στο 48′ ο Κολοβός με σουτ στην απέναντι γωνία αστόχησε, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε στο 52′ ο Φούντας, όταν το πλασέ που δοκίμασε απομακρύνθηκε απ’ τον Λαζαρίδη πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι διεκόπη ξανά στο 67′, καθώς το επίμαχο πανό αναρτήθηκε ξανά στην εξέδρα των οπαδών του Ατρομήτου. Μάλιστα, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε μερίδα οπαδών και του προέδρου της ομάδας, Γιώργου Σπανού, όταν έσπευσε προς το μέρος τους για να τους ζητήσει να κατέβει το πανό και να συνεχιστεί το ματς.

Μετά από 13 λεπτά διακοπής οι ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο, όμως η εικόνα παρέμεινε ίδια για τα επόμενα λεπτά. Ο Πανιώνιος συνέχισε να απειλεί, με τον Γιάννου στο 81′ να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όπως και ο Φούντας στο δεύτερο και τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ναπολεόνι, όμως, τους… τιμώρησε για τις χαμένες ευκαιρίες. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ιταλός έκανε το 2-0 μετά από ασίστ του Δημούτσου και έξι λεπτά αργότερα σκόραρε, περνώντας μέχρι και τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου για το 3-0.

Το γκολ της… τιμής για τον Πανιώνιο -που ενδέχεται να φανεί χρήσιμο σε περιπτώσεις ισοβαθμίας-πέτυχε ο Κολοβός στο 15ο λεπτό των καθυστερήσεων, για το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (86′ Δημούτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (65’Καραμάνος), Μπρίτο, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Καράσκο (53′ Αγκουαζί).

Στον πάγκο οι: Μπαρκάς, Μεαρσελίνιο, Μπάλλας, Παπάζογλου.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Μπουμάλ (63′ Γιάννου), Τασουλής, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας, Κόρμπος (84′ Καθάριος), Κολοβός, Φούντας.

Στον πάγκο οι: Γιαννακόπουλος, Ρισβάνης, Σιώπης, Βλάχος, Γκέζος.

Πηγή: sport-fm.gr