Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Ο Sheehan νικητής στο «θερινό παραμύθι» του Red Bull X-Fighters

Ο Sheehan νικητής στο «θερινό παραμύθι» του Red Bull X-Fighters

Διεκδικεί πια τον τίτλο τη στιγμή που έλαμψε το άστρο του 16χρονου Luc Ackermann

Ο Josh Sheehan και το απίστευτο διπλό backflip του επικράτησαν και έδωσαν μία εντυπωσιακή νίκη στη «στάση» του Red Bull X-Fighters στο Μόναχο.

Σε ένα αληθινό παραμύθι στο μέσο του καλοκαιριού, πλέον φέρνει τη μάχη για το φετινό πρωτάθλημα στα χέρια δύο αναβατών, που θα δώσουν τα πάντα στο μεγάλο τελικό της Νοτίου Αφρικής.

Ο Αυστραλός Josh Sheenan επικράτησε του Ιάπωνα Taka Higashino σε έναν τελικό γεμάτο δράση στο Red Bull X-Fighters του Μονάχου. Όλα έγιναν κάτω από έναν πεντακάθαρο ουρανό και σε καυτές θερμοκρασίες, μπροστά σε 18.000 ενθουσιώδεις θεατές.

Η πρωτοποριακή πλωτή πίστα freestyle motocross είχε χτιστεί επάνω στην λίμνη δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης. Εκεί, ο Sheehan ήρθε με φόρα για να κατακτήσει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, την πρώτη του μετά το 2011.

Με τρία άψογα εκτελεσμένα διπλά backflip, πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία αλλά σήκωσε και το κοινό της Γερμανίας στις μύτες των ποδιών του, να ζητά για λίγη ακόμη από την παραμυθένια καλοκαιρινή δράση.

Η νίκη του Sheenan, του χάρισε 100 βαθμούς και μείωσε έτσι τη διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας στο ελάχιστο. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Νεοζηλανδός Levi Sherwood απέχει πια μόλις πέντε βαθμούς εν όψει του μεγάλου τελικού στην Pretoria της Νότιας Αφρικής, στις 23 Αυγούστου.

O Sherwood, που ηγείται του πρωταθλήματος με 265 βαθμούς από τον Sheenan (260 β.), περιορίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τρίτη θέση. Ο τοπικός ήρωας Luc Ackermann, μόλις 16 ετών, γέμισε χαρά και ικανοποίηση το κοινό της πατρίδας του καθώς κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρώτο Red Bull X-Fighters της καριέρας του.

Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για γερμανό αναβάτη, κάτι που έδωσε συνέχεια στους πανηγυρισμούς των Γερμανών μετά και την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

«Το να εκτελέσω αυτό το διπλό backflip ήταν πραγματικά κάτι τρομακτικό», δήλωσε ο Sheenan. Και γιόρτασε τη νίκη του με μία εντυπωσιακή βουτιά backflip χωρίς την μοτοσυκλέτα του από την κορυφή μίας χωμάτινης ράμπας επάνω στην λίμνη όπου και είχε στηθεί η πρώτη πλωτή πίστα FMX στον κόσμο, στηριζόμενη σε 260 φουσκωτά σκαφίδια που επέπλεαν.

«Είναι απίστευτο να κερδίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό», πρόσθεσε ο Sheehan, ο μόνος ενεργός αναβάτης που εκτελεί άρτια το απίστευτο διπλό backflip. Το τρικ εκτέλεσε επίσης στα προκριματικά της Παρασκευής, κατά τη νίκη του στα προημιτελικά το πρωί του Σαββάτου αλλά και στην κόντρα του με το Sherwood στην ημιτελική φάση. «Είναι κρίμα που ο Sheehan πήρε τη νίκη από εμένα στα ημιτελικά», δήλωσε ο Sherwood.

Μία γλυκόπικρη γεύση άφησε η μέρα στον περσινό πρωταθλητή Thomas Pages, ο οποίος είχε ανέβει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Sheehan στον τελικό της Μαδρίτης τον περασμένο μήνα.

Όμως ο Pages, που κέρδισε τα προημιτελικά της Παρασκευής, είδε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα να εξανεμίζονται όταν εν μέσω πτήσης κατά την διάρκεια εκτέλεσης του περίφημου bike flip που έκανε για πρώτη φορά επιτυχημένα στην Μαδρίτη, αναγκάστηκε να αφήσει την μοτοσυκλέτα του στον αέρα.

Ο Γάλλος έπεσε με φόρα στο έδαφος, τραυματίζοντας τον ώμο του, με την μοτοσυκλέτα των 100 κιλών να προσγειώνεται ελάχιστα εκατοστά δίπλα του.

Αποτελέσματα Μονάχου

1. Josh Sheehan (Αυστραλία)
2. Taka Higashino (Ιαπωνία)
3. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία)
4. Luc Ackermann (Γερμανία)
5. Thomas Pagès (Γαλλία)
6. Dany Torres (Ισπανία)
7. Rob Adelberg (Αυστραλία)
8. Clinton Moore (Αυστραλία)
9. Adam Jones (ΗΠΑ)
10. Rémi Bizouard (Γαλλία)
11. Brody Wilson (ΗΠΑ)

Συνολική κατάταξη

1. Sherwood 265 βαθμοί
2. Sheehan 260
3. Pagès 190
4. Torres 185
5. Higashino 150
6. Adelberg 120
7. Bizouard 110
8. Jones 75
9. Rebeaud 70
10. Melero 60

 

 

Πηγή: newsbeast.gr