Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ο Σουάρες… «δάγκωσε» την Σίτι

Ο Σουάρες… «δάγκωσε» την Σίτι

Προβάδισμα πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα

Ένα καλό ημίχρονο ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα! Με δύο γκολ του Λουίς Σουάρες στο πρώτο μισάωρο του ματς, οι Καταλανοί επικράτησαν 2-1 στο «Έτιχαντ» της Μάντσεστερ Σίτι και έτσι πήραν πολύ σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Καλύτεροι οι «πολίτες» στο δεύτερο μέρος, με τον Αγουέρο να σκοράρει στο 69ο λεπτό, αλλά τον Κλισί να αποβάλλεται στο 74’ και να τους κόβει τα… φτερά. Μάλιστα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέσι έχασε και πέναλτι!

Το ματς

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα, από λάθος προήλθε και το πρώτο γκολ του ματς, με τον Κομπανί να μην κάνει σωστή εκτίμηση στην απομάκρυνση και να την… στρώνει για τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 στο 16’ για την Μπαρτσελόνα.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να τα έχουν… χαμένα, αφού δεν μπορούσαν καν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, με τους Καταλανούς να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τον Ουρουγουανό επιθετικό να τους δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 30’! Έτσι κύλησε το ματς μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τερ Στέγκεν απλά να… λερώνει την εμφάνισή του σε ένα σουτ του Νασρί, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, η Σίτι πίεσε πολύ την Μπαρτσελόνα, χάνοντας τέσσερις καλές ευκαιρίες. Οι Καταλανοί ήταν μία ταχύτητα κάτω σε σχέση με το πρώτο μέρος –αφού δεν είχαν ούτε μία τελική- και έτσι ο Αγουέρο τους… τιμώρησε στο 69’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Όμως, τη… φόρα των «πολιτών» την… έκοψε ο Κλισί, καθώς στο 74’ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντάς τους με δέκα.

Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή βόλεψε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παίζοντας προσεκτικά δεν απειλήθηκαν ξανά, ενώ ο Μέσι έχασε πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να κάνει το 3-1!

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερνάντο, Μίλνερ, Νασρί (62’ Φερναντίνιο), Σίλβα (78’ Σανιά), Τζέκο (68’ Μπονί), Αγουέρο.

Στον πάγκο: Καμπαγέρο, Μανγκαλά, Λάμπαρντ, Νάβας.

Μπαρτσελόνα
(Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες (75’ Αντριάνο), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71’ Ματιέ), Ινιέστα, Σουάρες, Νεϊμάρ (80’ Πέδρο), Μέσι.

Στον πάγκο: Μπράβο, Σέρζι Ρομπέρτο, Ραφίνια, Τσάβι.

Πηγή: sport-fm.gr