Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Όλη η Αγγλία είναι… μπλε!

Όλη η Αγγλία είναι… μπλε!

Η Λέστερ κέρδισε και τη Σαουθάμπτον, έφτασε στο +7 και πλέον αγγίζει το «θαύμα»

Οι φανέλες είναι μπλε. Στον πάγκο είναι προπονητής (έστω και πρώην) της Εθνικής μας. Ο πίνακας του σκορ επαναλαμβάνει μονότονα -αλλά τόσο απολαυστικά για τους φίλους της- το ίδιο αποτέλεσμα.

Μόνο ο… Χαριστέας λείπει για να είναι πανομοιότυπο το «θαύμα» που αγγίζει η Λέστερ με αυτό που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική Ευρώπη προ 12ετίας.

Έστω και με πολύ άγχος, έστω κι αν χρειάστηκαν και την εύνοια της διαιτησίας σε κάποιες περιπτώσεις, οι «αλεπούδες» καθάρισαν τη Σαουθάμπτον (1-0) και πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League.

Ένα γκολ του Μόργκαν στο 38’ (με δύσκολη κεφαλιά) αποδείχθηκε και πάλι αρκετό για την ομάδα του Ρανιέρι. Γιατί ενώ θα μπορούσε να έχει μείνει πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο (όταν ο Μανέ ξεπέρασε τον Σμάιχελ και ο Σίμπσον φάνηκε να αποκρούει με το χέρι) βρέθηκε να έχει το προβάδισμα. Και όπως συνέβη αμέτρητες φορές φέτος, είχε ξανά τον τρόπο να το διαφυλάξει.

Παρόλο που θα μπορούσε λοιπόν να καθαρίσει από νωρίς (αν ο Φόρστερ δεν απέτρεπε απίστευτο αυτογκόλ του Φοντέ και δεν έκανε τεράστια επέμβαση σε πλασέ του Μαχρέζ από κοντά) έφτασε πάλι να αμύνεται ηρωικά στο τέλος. Έχοντας όμως ξανά τη συνδρομή του διαιτητή (όταν εκείνος δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Χουτ από γύρισμα του Πελέ) κατάφερε πάλι ν’ αντέξει.

Πανηγυρίζοντας το τέταρτο σερί 1-0, που ήταν ωστόσο υπεραρκετό για να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Τότεναμ και -έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε- να ξεχειλώσει στους επτά πόντους τη διαφορά στην κορυφή.

Πηγή: sport-fm.gr