Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το όνειρο για τo… Champions League συνεχίζεται

Το όνειρο για τo… Champions League συνεχίζεται

Νίκη με 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ελσίνκι και πρόκριση στα πλέι οφ

Το προβάδισμα που είχε πάρει από την αναμέτρηση της περασμένης Τρίτης με την Ελσίνκι εκμεταλλεύτηκε ο ΑΠΟΕΛ, καθώς νίκησε με 2-0 στο ΓΣΠ και σε συνδυασμό με το 2-2 της Φιλανδίας πέρασε στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από το πρώτο ημίχρονο. Στο 18’ ο Ντε Βινσέντι μοίρασε ασίστ στον Σεριντάν που εκτέλεσε τον Τόρνες, ενώ στο 42’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Ιρλανδός τροφοδότησε τον Αργεντινό, που ήταν εντός περιοχής και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι νταμπλούχοι Κύπρου ήταν και πάλι ανώτεροι, χωρίς να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ πρόκρισης. Θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Βινίσιους σημάδεψε το δοκάρι στο 61ο λεπτό. Την πρώτη του συμμετοχή με τα γαλαζοκίτρινα έκανε ο Τάσος Παπάζογλου, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο στο 81’ αντί του Σέρινταν.

Αυτό είναι ένα βήμα παραπάνω για τον ΑΠΟΕΛ συγκριτικά με πέρυσι, διότι στην αντίστοιχη περίοδο της σεζόν 2013-14, είχαν αποκλειστεί από την Μάριμπορ, μετά το 1-1 της Κύπρου και το 0-0 της Σλοβενίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Καρλάο, Αμορίν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Μοράις, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (68΄ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι (76΄ Σωτηρίου), Σέρινταν (81΄ Παπάζογλου)

ΕΛΣΙΝΚΙ (Μίκα Λεκσοχούο): Τόρνες, Χάικινεν, Λάμπι, Μόρεν, Βαιρίνεν (46΄ Μπαχ), Σάβεϊτζ, Ταίνιο (74΄ Φορσέλ), Άλχο, Σόρσα (78΄ Μάλστρομ), Σούλερ, Λοντ

Πηγή: Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση