Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ουγγρική κυριαρχία

Ουγγρική κυριαρχία

Με το καθαρό 2-0 καθάρισαν την Αυστρία οι Μαγυάροι

Οι Σάλαι και Στίμπερ σκόραραν και το 2-0 επί της Αυστρίας έδωσε στην Ουγγαρία την νίκη στην πρεμιέρα της στο Euro!

Το τελευταίο γκολ των Μαγυάρων σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στο… μακρινό 1986 (Μουντιάλ Μεξικό) και το είχε πετύχει ο Λάγιος Ντέταρι.

Στην επιστροφή της σε EURO μετά από 44 χρόνια και σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30, η Ουγγαρία νίκησε 2-0 την Αυστρία και βροντοφώναξε «παρών».

Η τρομερή Ουγγαρία του Μπερντ Στοκ νίκησε 2-0 την Αυστρία -στην πρεμιέρα των πρώην… ενωμένων- στη Γαλλία και φωνάζοντας ΞΑΝΑ «παρών» σε αυτό το επίπεδο, πήρε «τρίποντο» πρόκρισης στους «16»!

Δοκάρι είχαν οι Αυστριακοί, μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο, αλλά… εξαφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έμεινα με δέκα στο 66’, λόγω αποβολής του Ντράγκοβιτς.

Το παιχνίδι, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αυστρία, καθώς μόλις στο 1′ ο Αλάμπα με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κίραλι. Οι Αυστριακοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτό τους έφερε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν στο 10′ ο Αλάμπα με πλασέ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον γκολκίπερ της Ουγγαρίας.

Οι Ούγγροι, απειλούσαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ, με αποτέλεσμα στο 35′ η Αυστρία να χάσει ακόμα μία ευκαιρία, όταν το σουτ του Γιουνούζοβιτς ανάγκασε τον Κίραλι σε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 41′, ο Χάρνικ με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ, για να έρθει στο 43′ η πρώτη καλή στιγμή της Ουγγαρίας, με τον Τζούτζακα από πλάγια θέση να στέλνει την μπάλα άουτ.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ουγγαρία ήταν καλύτερη και άξιζε την νίκη… Στο 62′ λοιπόν, ο Σαλάι με προβολή πέτυχε το πρώτο γκολ της χώρας του σε Euro μετά από 16068 ημέρες και άνοιξε το σκορ απέναντι στην Αυστρία. Σαν να μην της έφτανε το γκολ που δέχτηκε, στο 66′, η Αυστρία είδε τον Ντράγκοβιτς να παίρνει την δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Καντάρ και να συνεχίζει με παίκτη λιγότερο.

Όλα έδειχναν πως τα πράγματα πλέον ήταν πολύ δύσκολα για την Αυστρία και η… ταφόπλακα μπήκε στο 87′. Τότε ο Στίμπερ τελείωσε εξαιρετικά την αντεπίθεση που βγήκε η Ουγγαρία, έκανε το 2-0 και χάρισε το τρίποντο της νίκης στην Εθνική του ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr