Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πάλι κορυφαία η Κυριακοπούλου
Greece's Nikolia Kiriakopoulou reacts after winning bronze in the Women's Pole Vault at the European Athletics Championships in Helsinki, Finland, Saturday, June 30, 2012. (AP Photo/Matt Dunham)

Πάλι κορυφαία η Κυριακοπούλου

Απογειώθηκε στα 4,73μ. στο Diamond League της Σαγκάης

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η Νικόλ Κυριακοπούλου για τη φετινή σεζόν στο Diamond League της Σαγκάης κατακτώντας την κορυφή, με την Κατερίνα Στεφανίδη να κατακτά την 2η θέση.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες απέδειξαν στο πρώτο Diamond League της χρονιάς πως το επί κοντώ θα έχει έντονο ελληνικό χρώμα και στον ανοιχτό στίβο, με την Κυριακοπούλου, μάλιστα, να πιάνει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος.
Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πήδηξε σε 4,73μ. φτάνοντας με… καρδιοχτύπια σ’ αυτό το ύψος, αφού χρειάστηκε από τρεις προσπάθεια για να περάσει τα 4,58μ. και 4,68μ. Μάλιστα, έσπασε και το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, όμως το απόλυτο ρεκόρ στην Ελλάδα είναι 4,80 και ανήκει στην ίδια απ’ τον χειμώνα.

«Ένιωθα πολύ δυνατή σήμερα. Είναι ωραία να νικάω στην πρώτη μου συμμετοχή στη Σαγκάη. Είναι ωραίο να αγωνίζομαι με την Κατερίνα», είπε η Κυριακοπούλου που έφτασε στη δεύτερη νίκη της σε Diamond League. «Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στο Χέγκελο και ελπίζω σε μια εξίσου καλή, αλλά και καλύτερη εμφάνιση. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα Diamond Legue και ελπίζω να καταφέρω να κατακτήσω στο τέλος της σεζόν, το διαμάντι», συμπλήρωσε.

Δυναμικό παρών έδωσε και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έμεινε στη δεύτερη θέση με 4,58μ. έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,68μ.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες αποτελούν δύο απ’ τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στην συνολική βαθμολογία των αγώνων.

«Δεν με απογοητεύει η δεύτερη θέση, καθώς προέρχομαι από έναν μικροτραυματισμό», σχολίασε η Κατερίνα Στεφανίδη και συνέχισε: «Η κορυφαία επίδοση στον κόσμο πήγε σε μια φίλη και είμαι χαρούμενη για εκείνη, ωστόσο εγώ θα προσπαθήσω να βρεθώ και πάλι στην κορυφή. Από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο, προκειμένου να είμαι έτοιμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Πηγή: sport-fm.gr