Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
ΠΑΟ… σε καλό δρόμο

ΠΑΟ… σε καλό δρόμο

Το «τριφύλλι» ήρθε ισόπαλο 1-1 με την Οσμαλίνσπορ

Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση απέναντι στην τουρκική Οσμαλίνσπορ, ήρθε ισόπαλος 1-1. Το γκολ ο Ρόμπιν Λουντ.

Θετικό ντεμπούτο από τον Λεντέσμα. Επαιξε για 5 λεπτά ο Ρέις.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4-2-3-1, το σύστημα δηλαδή στο οποίο φαίνεται να καταλήγει ο Ιταλός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ και στόπερ οι Κουτρουμπής, Ιβανόφ. Δεξί μπακ ήταν ο Μέστο και αριστερό ο Χουλτ. Οι δυο «κόφτες» Λεντέσμα και Ζέκα είχαν μπροστά τους τον Βιγιαφάνιες. Δεξιά ήταν ο Ιμπάρμπο, αριστέρα ο Μπουμάλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κλωναρίδης.

Ο Στραματσόνι στο 66’ και πέρασε στο παιχνίδι τους Λέτο και Μπεργκ αντί των Μπουμάλ – Ιμπάρμπο, για να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, με τους δυο νεοεισελθόντες στην επίθεση. Λίγο νωρίτερα, είχε περάσει στο ματς ο Χουχούμης αντί του Χουλτ και ο Βλαχοδήμος στη θέση του Βιγιαφάνιες.

Λουντ και γκολ!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε και πάλι να ανεβάζει στροφές και εκτός από την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία να έχει και καλύτερη δημιουργία. Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις και εκτός αυτού είδαν στο 75’ την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα τους. Ηταν μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια με την μπάλα να φτάνει και πάλι στα δεξιά που είχε προωθηθεί ο Μέστο. Ο Ιταλός έβγαλε τη συρτή σέντρα στον Λουντ και ο Φινλανδός, ο… κορυφαίος της προετοιμασίας, με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Οι «πράσινοι» έχασαν άλλη μια ευκαιρία για να κάνουν το 2-0, όταν ο Λέτο πλάσαρε από καλή θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του είπε «όχι». Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα ήταν και τελικό αποτέλεσμα, ήρθε ένα εξαιρετικό φάουλ του Ρουσέσκου, το οποίο δεν άφησε περιθώρια στον Στιλ. Το 1-1 ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Αρχίζει να πείθει

Στο τελευταίο και πιο δυνατό φιλικό του ο Παναθηναϊκός ήταν σε γενικές γραμμές καλός. Πειστικός, σοβαρός, εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι και με κάποια καλά διαστήματα στο δημιουργικό. Εκεί, βέβαια, χρειάζεται και η περισσότερη δουλειά, προκειμένου οι «πράσινοι» να δημιουργούν περισσότερες φάσεις και φυσικά να σκοράρουν περισσότερο. Το πρόσημο, πάντως, έπειτα απ’ αυτό το φιλικό ήταν θετικό για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι.

Πηγή: sport-fm.gr