Σάββατο , 4 Μάιος 2024

Premier League: «Άλωσε» το Λονδίνο η Σίτι -«Διπλό» κορυφής κόντρα στην Άρσεναλ

Η Σίτι έκανε μεγάλο «διπλό» στο Λονδίνο επικρατώντας με 3-1 της Άρσεναλ στο Εmirates, και έπιασαν τους «κανονιέρηδες» στην κορυφή της Premier League.

Η ομάδα του Πεπ πέτυχε την έβδομη διαδοχική της νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο, αυτή τη φορά νικώντας 3-1 τους Λονδρέζους και πλέον μοιράζονται τη κορυφή της βαθμολογίας με ματς περισσότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μάντσεστερ Σίτι στο 24ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν Τομιγιάσου έκανε κάκιστο γύρισμα και ο Ντε Μπρόινε με πλασέ πέτυχε το 1-0. Aπό το σημείο εκείνο κι έπειτα η Αρσεναλ πήρε τον έλεγχο, πίεσε τη Σίτι και βγήκε στην επίθεση για να απειλήσει. Στο 40′ ο Εντερσον γκρέμισε τον Ενκέτια που είδε τον Άκε να σώζει στη γραμμή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σάκα έκανε το 1-1. Οι «Πολίτες» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του Ρόδρι βρήκε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η άμυνα της Άρσεναλ υπέφερε και με την είσοδο του Ακάνζι τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους Λονδρέζους. Στο 72′ ο Γκάμπριελ έκανε το λάθος, Χάαλαντ και Γκουντογκάν συνεργάστηκαν άψογα και ο Γκρίλις με πλασέ πέτυχε το 2-1. Στο 82′ ο Ντε Μπρόινε έκανε τη 12η ασίστ στη σεζόν και ο Νορβηγός σκόραρε το 26ο γκολ του φέτος, γράφοντας το τελικό 3-1.


Πηγή