Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Premier League: Έξι αγώνες με… άρωμα τίτλου, Ευρώπης και παραμονής

Η Λίβερπουλ θα επιδιώξει απόψε, όταν επισκεφτεί στο «Βίλα Παρκ» την Αστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, να πιάσει προσωρινά στην κορυφή της Premier League τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτή είναι μία από τις έξι -εξ αναβολής- αναμετρήσεις που είναι προγραμματισμένες στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, από σήμερα (10/5) έως και το βράδυ της Πέμπτης (12/5). 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Μπορεί οι «Κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ να έχουν κυριαρχήσει, έχοντας τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις με τους  «χωριάτες» σε όλες τις διοργανώσεις και τις δύο έδρες, όμως τη μοναδική τους ήττα σε αυτό το διάστημα, είναι δύσκολο να την ξεχάσουν. Ήταν 4 Οκτωβρίου 2020, για το πρωτάθλημα, όταν η Άστον Βίλα συνέτριψε με σκορ 7-2 τη Λίβερπουλ. Η οικοδέσποινα, που προέρχεται από δύο επιτυχίες στη σειρά, βρίσκεται μακριά από περιπέτειες αλλά και την Ευρώπη, περιμένοντας αδιάφορη την ολοκλήρωση της σεζόν. 

 Αντίθετα η Λίβερπουλ, η οποία το Σάββατο θα διεκδικήσει το Κύπελλο απέναντι στην Τσέλσι, είδε τις ελπίδες της για τον τίτλο της Premier League να υφίστανται τεράστιο πλήγμα το Σάββατο (7/5), με την ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Τότεναμ, τερματίζοντας ένα σερί 12 διαδοχικών εντός έδρας νικών στο πρωτάθλημα, αλλά δείχνει αποφασισμένη να πάει έως το τέλος. 
 
 Μία ημέρα αργότερα -αύριο  Τετάρτη 11/5- θα επιστρέψει στο γήπεδο η Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου -μετά τη συντριβή (5-0) της Νιούκαστλ- να αντιμετωπίσει στο «Μολινό» τη Γουλβς του Ζοσέ Σα, επιδιώκοντας να κάνει ένα ακόμα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου της. Οι «Λύκοι» πάντως δεν είναι αδιάφοροι, αφού στο… πεδίο τους υπάρχει ακόμα η ευρωπαϊκή έξοδος.

 Τη συνάντηση του Βόρειου Λονδίνου, ανάμεσα στην Τότεναμ και την Άρσεναλ, που κλείνει το πρόγραμμα (12/5), χαρακτήρισε ως μία καθοριστική στιγμή της σεζόν, ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, καθώς αμφότερες προσπαθούν να κλείσουν θέση  στην πρώτη τετράδα, εξασφαλίζοντας μια αυτόματη θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν. Η τέταρτη Άρσεναλ μπαίνει στο ματς με πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών έναντι της Τότεναμ και γνωρίζοντας ότι μια νίκη θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει τη θέση της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά από το 2017.

 Σούπερ αναμέτρηση αναμένεται στο «Έλαντ Ρόουντ», εκεί όπου η Λιντς, η οποία βρίσκεται εντός ζώνης υποβιβασμού, θα υποδεχθεί την Τσέλσι, που προσπαθεί -από τη μεριά της -να εξασφαλίσει συμμετοχή στο επόμενο Champions League. Μακριά από τις περιπέτειες θέλει να βρεθεί και η Εβερτον -που προέρχεται από δύο νίκες στη σειρά-, κάνοντας επίσκεψη στο σπίτι της υποβιβασμένης Γουότφορντ. 


Πηγή