Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Προκρίθηκαν Παναθηναϊκός και Χανιά

Προκρίθηκαν Παναθηναϊκός και Χανιά

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες και άφησαν εκτός τον Ολυμπιακό Βόλου

Απίθανο παιχνίδι στα Χανιά, όπου για 60 λεπτά ο Παναθηναϊκός με έναν σούπερ Νίνη να επανεμφανίζεται με την πράσινη φανέλα οκτώ χρόνια και μια μέρα μετά το πρώτο του ντεμπούτο το 2007 και να σκοράρει, έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στα υπόλοιπα 30 όμως, μίλησε η ψυχή των γηπεδούχων που έφτασαν στο «χρυσό» 2-2 που τους έδωσε -μαζί με το τριφύλλι- την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας.

Τα αποτελέσματα

Χανιά – Παναθηναϊκός 2-2
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός 7
Χανιά 5
Ολυμπιακός Βόλου 4
Παναιτωλικός 0

Το ματς

Όπως και να το κάνουμε, η παρουσία του Νίνη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού -το γνωρίζαμε από την αρχή- ήταν τόσο σημαντικό γεγονός που θα έπρεπε να συμβούν απίθανα πράγματα για να μην τα επισκιάσει.

Τελικά, όμως, ό,τι απίθανο λάμβανε χώρα στα Χανιά (τουλάχιστον μέχρι το 60′) ξεκινούσε από τα πόδια του κάποτε χαρισματικού έφηβου, που οκτώ χρόνια και μια μέρα (7/1/2007 είχε πρωτοπαίξει κόντρα στο Αιγάλεω) μετά το ντεμπούτο του, μάγεψε ξανά με την πράσινη φανέλα.

Όσο κι αν η δυναμικότητα του αντιπάλου σίγουρα δεν προσφέρεται για διθυράμβους, αν αναλογιστεί κανείς τη μακρά περίοδο αγωνιστικής απουσίας του ακόμη νεαρού σε ηλικία Έλληνα μεσοεπιθετικού, θα συμφωνήσει πως καλύτερη εμφάνιση δύσκολα θα περίμενε να δει.

Ο Παναθηναϊκός των 11 Ελλήνων στην ενδεκάδα κατευθύνθηκε με μαεστρία από το διψασμένο για μπάλα Νίνη που όργωσε το χώρο από το κέντρο μέχρι την αντίπαλη περιοχή και στο 17’ ήρθε γι’ αυτόν η στιγμή της πρώτης δικαίωσης (από τις πολλές που πρέπει να ακολουθήσουν) όταν με εξαιρετική ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ.

Δεν είναι υπερβολή να γραφεί πως κάθε επίθεση των «πρασίνων»… μύριζε γκολ, κάνοντας τον Γιάννη Αναστασίου να χαμογελά κυρίως για το γεγονός πως οι παίκτες του δεν αντιμετώπισαν το ματς ως αγγαρεία, αλλά ως ευκαιρία να παίξουν (σαν παιδιά που είναι τα περισσότερα) μπάλα. Η πολύ καλή εμφάνιση του προερχόμενου από τις ακαδημίες του «τριφυλλιού», Σικαλιά κάτω από τα δοκάρια του ΑΟΧ ήταν ο μόνος λόγος που το σκορ έμεινε σε αξιοπρεπή για τους γηπεδούχους επίπεδα και συγκεκριμένα στο 2-0 (Κλωναρίδης στο 29’ το δεύτερο).

Παρά την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και το γεγονός πως τα νέα από το άλλο ματς του ομίλου δεν άφηναν κανένα περιθώριο ή ελπίδα, οι παίκτες των Χανίων είχαν καλή εικόνα από το 60’ και μετά. Με τον Παναθηναϊκό να «κάθεται» στο υπέρ του σκορ και τις αλλαγές να μην βοηθούν, το ματς έγινε από το πουθενά ντέρμπι. Το τέρμα του Κρητικού στο 75’ (είχε προηγηθεί μεγάλη επέμβαση του πιτσιρικά Κότσαρη σε τετ-α-τετ με τον Οικονομόπουλο) έδωσε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους γηπεδούχους που δύο λεπτά αργότερα είχαν και δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκότοβου.

Θυμάστε που στην αρχή του κειμένου λέγαμε για απίθανα πράγματα που θα ‘πρεπε να συμβούν για να μην κλέψει την παράσταση ο Νίνης; Ε, λοιπόν, έγιναν! Η αντεπίθεση του ΑΟΧ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά μόνο όταν ο Πάγκαλος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που έστειλε την ομάδα από την κόλαση των πρώτων 60 λεπτών στον παράδεισο των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν κάνει και την απόλυτη ανατροπή αν στις καθυστερήσεις ο Πάγκαλος δεν σημάδευε… ουρανό όταν βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Χάνια:
Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Εσόνο (56’ Καραγιάννης), Καραλής (66’ Μαρτσάκης), Γκούμας (73’ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

Παναθηναΐκος: Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (71’ Μπαϊράμι), Λαγός (71’ Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Νίνης, Ντίνας.

Πηγή: sport-fm.gr