Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Προσφέρουν 500 εκατ. ευρώ για ένα... όνομα στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Προσφέρουν 500 εκατ. ευρώ για ένα… όνομα στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Εταιρεία από το Άμπου Ντάμπι ζητεί τη μετονομασία του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Συνήθως όταν αποκαλούμε «μυθικό» ένα ποσό, είμαστε μάλλον υπερβολικοί στην προσπάθεια να «ψαρέψουμε» κάνα κλικ παραπάνω.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης που -όπως αναφέρει η «Marca»- είναι πολύ κοντά στο να πει το ναι σε μια πραγματικά μυθική πρόταση από εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η IPIC -με την οποία οι «μερένχες» τηρούν ήδη συνεργασία- και που ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια της χώρας, δίνει 500.000.000 ευρώ στη διοίκηση των Μαδριλένων ζητώντας το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Όχι φυσικά για να το αγοράσει, αλλά προκειμένου να του δώσει το όνομα «Άμπου Ντάμπι» για τα επόμενα 20 χρόνια. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι πρωταθλητές Ευρώπης θα βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να προχωρήσουν σε ανακατασκευή του γηπέδου, εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες ταμιακές ροές, ενώ θα καλύψουν παράλληλα κι ένα μέρος του τεράστιου οικονομικού ανοίγματος που έχει δημιουργηθεί.

Βέβαια, ένα τέτοιο ζήτημα απαιτεί ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς αφού οι φίλοι της ομάδας δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία και δεν βλέπουν με καλό μάτι τα… βαφτίσια του γηπέδου που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του ιστορικού προέδρου της ομάδας το 1955. Από εκείνη τη χρονιά και μετά (που συνέπεσε με την έναρξη του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, του θεσμού στον οποίο διέπρεψαν οι Μαδριλένοι), οι έννοιες Ρεάλ και «Μπερναμπέου» είναι ταυτόσημες στη συνείδηση του κόσμου.

Ίσως εξ αιτίας αυτού του παράγοντα εξετάζεται και η λύση της σύνθετης ονομασίας, με το «Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου» να θεωρείται για την ώρα η επικρατέστερη.

Πηγή: sport-fm.gr