Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Πρωτιά με «διαστημική» μπάλα για την Μπάρτσα

Πρωτιά με «διαστημική» μπάλα για την Μπάρτσα

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League

Την πρωτιά στον 6ο Όμιλο του Champions League και πιθανότατα μία καλή κλήρωση στους 16 της διοργάνωσης η Μπαρτσελόνα, εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα που αποδίδοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο επικράτησε με 3-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στο Καμπ Νου, με γκολ από την… Αγία Τριάδα της επίθεσης των Μπλαουγκράνα: Μέσι (19′), Νεϊμάρ (41′) και Σουάρες (77′) ήταν οι σκόρερ της Μπαρτσελόνα, που δεν πτοήθηκε από το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στο 15′, με το οποίο οι Παριζιάνοι είχαν ανοίξει το σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το γκολ που πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με 76 γκολ (75 στο Champions League και ένα στο Σούπερ Καπ).

Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου, ο ΑΠΟΕΛ δεν τα κατάφερε στην Ολλανδία κόντρα στον Άγιαξ, γνωρίζοντας τη συντριβή με 0-4 και μένοντας εκτός Ευρώπης, ενώ οι Ολλανδοί «υποβιβάζονται» στο Europa League.

Στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, ανάμεσα σε Ρόμα και Μάντσεστερ Σίτι, νικήτρια αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια Αγγλίας, που με γκολ του Νασρί στο 50′ και του Ζαμπαλέτα στο 86′ πήρε τη νίκη με 2-0 και θα ακολουθήσει στους 16 της διοργάνωσης την Μπάγερν Μονάχου, η οποία κέρδισε με… σβηστές μηχανές (καθότι αδιάφορη) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 3-0. Η Ρόμα θα συνεχίσει στο Europa League.

Στον 7ο Όμιλο, η αδιάφορη Τσέλσι επικράτησε άνετα με 3-1 της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, στέλνοντάς την στο Europa League, καθώς στο άλλο παιχνίδι η Σάλκε έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Μάριμπορ, χάρη σε τέρμα του Μάγιερ στο 62′, και πέρασε στη δεύτερη θέση, που της χάρισε την πρόκριση στους 16 του Champions League.

Τέλος, στον 8ο Όμιλο, ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν οι αδιάφορες Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Πορτογαλία, που είχαν ήδη προκριθεί ως πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε δύσκολα με 2-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους 32 του Europa League.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr