Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Roland Garros: Η Σαμπαλένκα ξεκαθάρισε (ξανά) ότι δεν υποστηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Λουκασένκο

Την αντίθεσή της στην εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο εξέφρασε η Αρίνα Σαμπαλένκα στο περιθώριο του εφετινού Roland Garros.

Μετά τη νίκη της επί της Ουκρανής Ελίνα Σβιτόλινα, στα προημιτελικά του Roland Garros, η Σαμπαλένκα ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή της τόσο στη ρωσική εισβολή που συνεχίζεται στη γειτονική με τη δική της χώρα όσο και στη στάση που κρατά ο Λουκασένκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θέλω η χώρα μου να βρίσκεται σε οποιαδήποτε διαμάχη. Δεν υποστηρίζω τον πόλεμο, το οποίο σημαίνει ότι δεν υποστηρίζω και τον Αλεξάντερ Λουκασένκο αυτήν τη στιγμή», δήλωσε το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις Γυναικών.

Η Σαμπαλένκα είχε γίνει στόχος σφοδρής κριτικής για την απόφασή της να μην παραστεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της στο παρισινό τουρνουά.

Η ίδια απέδωσε τη στάση της σε ζητήματα «ψυχικής υγείας», λέγοντας ότι δεν αισθανόταν ασφαλής να αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με τον πόλεμο, οι οποίες της γίνονταν συνέχεια και ενώ εκείνη ήθελε να επικεντρωθεί στο αθλητικό κομμάτι.

«Αισθάνθηκα άσχημα που δεν ήρθα εδώ (στην αίθουσα Τύπου). Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είχα πολλά άσχημα συναισθήματα στο μυαλό μου. Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου. Αισθάνθηκα πραγματικά έλλειψη σεβασμού. Ένα Γκραν Σλαμ έχει ήδη αρκετή πίεση που πρέπει να διαχειριστείς και προσπάθησα να εστιάσω στον εαυτό μου και το παιχνίδι μου», δήλωσε η Σαμπαλένκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, η Λευκορωσίδα αθλήτρια, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους, είπε: «Ελπίζω ειλικρινά να με καταλαβαίνετε. Γνωρίζετε ότι σας σέβομαι όλους. Μπορείτε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε, θα πάρετε όλες τις πληροφορίες. Αλλά η τελευταία συνέντευξη Τύπου αισθάνθηκα ότι μετατράπηκε σε πολιτική εκπομπή, και δεν είμαι ειδικός στα πολιτικά. Είμαι, απλώς, μια παίκτρια του τένις».


Πηγή