Παρασκευή , 10 Μάιος 2024

Serie A: Ξέφυγε με +12 η Ίντερ μετά την «τεσσάρα» στην Αταλάντα

Ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα στην Ιστορία της θα πάρει φέτος η Ίντερ.

Οι «νερατζούρι» νίκησαν σε ρυθμό… ρελαντί την Ατλάντα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με 4-0, στο δεύτερο εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής (στο πρώτο η Νάπολι διέλυσε με 6-1 εκτός έδρας τη Σασουόλο) και 12… στροφές πριν το φινάλε ξέφυγαν με +12 βαθμούς από την 2η Γιουβέντους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έβαλε τις βάσεις για την 22η νίκη της στη Serie A από το πρώτο 45λεπτο με το προβάδισμα των δύο τερμάτων που πήρε και στο ξεκίνημα του δεύτερου (54΄) έβαλε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Μιλάνου συμπλήρωσε 12 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτως έδρας χωρίς ήττα από τους «μπεργκαμάσκι» (7-5-0), με το συγκρότημα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να μετρά την τελευταία της νίκη το Νοέμβριο του 2018 για τη Serie A (4-1 εντός). 

Παίζοντας με την «πλάτη στον τοίχο», όσον αφορά την ευρωπαϊκή της έξοδο, μετά και τη «γκέλα» στη Σαρδηνία (1-1 με την Κάλιαρι), η Νάπολι έπαιξε… σαν πρωταθλήτρια στο «Μαπέι» της Ρέτζιο Εμίλια, διαλύοντας με 6-1 της Σασουόλο στο πρώτο από τα δύο εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής.

Σε διάστημα 13 λεπτών (29΄-41΄) οι απερχόμενοι πρωταθλητές έφεραν τα πάνω κάτω με τα δύο γκολ του Οσιμέν (31΄, 41΄) και αυτό της ισοφάρισης του Ραχμάνι στο 29΄. Ο Νιγηριανός φορ ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση με χατ τρικ στο 47΄ και με την ασίστ αμέσως μετά στον Κβαρατσκέλια (5-1), με τον τελευταίο να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 75΄.


Πηγή