Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Serie A: Τέλος οι πράσινες εμφανίσεις από την επόμενη σεζόν -Ο λόγος

Οι πράσινες εμφανίσεις θα απαγορευτούν από την επόμενη σεζόν στη Serie A, την κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (4/7) η Lega Serie A ανακοίνωσε τον κανονισμό για τις αγωνιστικές εμφανίσεις της σεζόν 2022-23, που θα εφαρμοστεί στις επίσημες διοργανώσεις της. Στο άρθρο 2, το οποίο αναφέρεται στα χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες, εμφανίζεται ένας νέος κανόνας στην παράγραφο 1, πως το πράσινο θα απαγορεύεται στις στολές για παίκτες εν κινήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάθε σύλλογος πρέπει να έχει μια πρώτη στολή αγώνα, με τα δικά της επίσημα χρώματα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιεί σε αγώνες εντός και εκτός έδρας στους οποίους δεν υπάρχει σύγχυση χρωμάτων με την αντίπαλη ομάδα, και μια δεύτερη στολή (συν οποιαδήποτε άλλη), η οποία πρέπει να είναι σημαντικά διαφορετική και σε αντίθεση με την πρώτη.

Για παράδειγμα, οι στολές παιχνιδιού που δεν δημιουργούν σύγχυση χρωμάτων εάν φοριούνται από δύο αντίπαλες ομάδες θεωρούνται σημαντικά διαφορετικές και σε αντίθεση μεταξύ τους», αναφέρει ο κανονισμός.

«Αν η μία στολή είναι κυρίως σκούρα, η άλλη πρέπει να είναι κυρίως ανοιχτόχρωμη. Οι ομάδες πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο στολές τερματοφύλακα σαφώς σε αντίθεση μεταξύ τους και σε αντίθεση με τις στολές των παικτών εν κινήσει», προστίθεται.

Τέλος, γίνεται σαφές ότι «απαγορεύεται η χρήση πράσινων στολών παιχνιδιού για παίκτες εκτός γηπέδου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος γι’ αυτήν την απόφαση έχει να κάνει με τη φύση της τηλεόρασης: η Λίγκα θέλει να αποφύγει το χρώμα των εμφανίσεων να μοιάζει πολύ με αυτό του γηπέδου, μπερδεύοντας τον θεατή.

Ως προς τα υπόλοιπα, εάν χρησιμοποιούνται περισσότερα από τρία χρώματα, το ένα πρέπει να είναι σαφώς κυρίαρχο στην επιφάνεια της φανέλας, του σορτς και των καλτσών και τα άλλα χρώματα σαφώς δευτερεύοντα.

Όσο για τις κάλτσες, ακόμα κι αν τα δευτερεύοντα χρώματα είναι δύο, ένα από αυτά πρέπει να κυριαρχεί σαφώς στην επιφάνειά τους.

Να αναφέρουμε εδώ ότι, πράσινο χρώμα στη Serie A φορά η Σασουόλο, αλλά σε συνδυασμό με μαύρο, ενώ εάν προβιβαζόταν η Αβελίνο (της οποίας τη φανέλα φόρεσε ο Νίκος Αναστόπουλος) θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει τις εμφανίσεις της. Επίσης, οξύμωρο είναι πως η Ιταλία είχε φορέσει σε κάποιες προηγούμενες διοργανώσεις πράσινη φανέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή